Γ. Σακελλαρίδης: «Εκλογές αν δεν ψηφίσουν τη συμφωνία οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ»

«Δεχόμαστε πιέσεις και για αλλά μέτρα, αλλά δεν θα πάμε βήμα πίσω»

Γ. Σακελλαρίδης: «Εκλογές αν δεν ψηφίσουν τη συμφωνία οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ»

​Το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση εξακολουθεί να δέχεται ασφυκτικές πιέσεις από τους δανειστές για τη λήψη ακόμα περισσότερων σκληρών μέτρων, αποκάλυψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Σακελλαρίδης, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, αν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν ψηφίσουν τη συμφωνία που θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή.

«Δώσαμε μάχη για να διασωθεί το κοινωνικό κράτος. Δεχόμαστε μεγάλες πιέσεις για επιπλέον μέτρα, αλλά δεν θα πάμε βήμα πίσω από αυτά που περιλαμβάνει η πρόταση», δήλωσε ο κ. Σακελλαρίδης και παραδέχθηκε πως η κυβέρνηση αναγκάστηκε να κάνει επώδυνες υποχωρήσεις για μια συμφωνία που απέχει πολύ από το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης.

Όσον αφορά στο πότε θα υπογραφεί η τελική συμφωνία με τους δανειστές, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι «πρέπει να έχουμε συμφωνία μέχρι το τέλος της εβδομάδας», ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι οι δύο πλευρές είναι πολύ κοντά για να το πετύχουν αυτό.

«Το επόμενο 48ωρο θα μπορούσαμε να φτάσουμε σε συμφωνία», είπε ο κ. Σακελλαρίδης.

Στο κρίσιμο ερώτημα όμως για το αν η συμφωνία θα ψηφιστεί τελικά στη Βουλή από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης έστειλε μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματος και ξεκαθάρισε ότι «αν η συμφωνία δεν έχει τις ψήφους των κυβερνητικών βουλευτών δεν μπορεί να παραμείνει η κυβέρνηση», σημείωσε και πρόσθεσε ότι θα συγκληθεί σύντομα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος και εκεί, όπως είπε ο κάθε βουλευτής θα αναλάβει τις ευθύνες του.

Ερωτηθείς δε αν η συμφωνία θα περάσει από τη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπειγόντως και με ένα άρθρο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε:

«Σίγουρα το χρονικό διάστημα είναι περιορισμένο και πρέπει να έχει περάσει πριν τις 30 Ιουνίου. Δεν ξέρω όμως να προσδιορίσω ακριβώς τη διαδικασία και αναμένω τις αποφάσεις της κυβέρνησης».

Τέλος, αναφερόμενος στο θέμα του χρέους, ο κ. Σακελλαρίδης υπογράμμισε ότι «βρίσκεται στο τραπέζι για την ελληνική κυβέρνηση, ώστε να σπάσουμε τη λογική του σταγονόμετρου».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top