Τσίπρας: «Η μπάλα είναι τώρα στο γήπεδο της Ευρώπης»

«Η ελληνική πρόταση είχε κριτήριο την κοινωνική δικαιοσύνη και την βιωσιμότητα του χρέους»-Πρώτη ανάρτηση: 23/06/2015, 01:48

Τσίπρας: «Η μπάλα είναι τώρα στο γήπεδο της Ευρώπης»

​Η ελληνική πρόταση έγινε δεκτή ως βάση από τους θεσμούς διευκρίνισε στην σύντομη δήλωση που ακολούθησε την Σύνοδο Κορυφής, ο Έλληνας πρωθυπουργός, ενώ διευκρίνισε πως κριτήριο για την ελληνική πρόταση ήταν η κοινωνική δικαιοσύνη και το βιώσιμο χρέος. «Έχω την αίσθηση ότι πλέον η μπάλα βρίσκεται στo γήπεδο της Ευρωπαϊκής ηγεσίας», τόνισε καταλήγοντας.

Συγκεκριμένα ανέφερε, «Σήμερα καταθέσαμε την πρότασή μας στους θεσμούς μια πρόταση με ισοδύναμα μέτρα που έχει ως βασικό κριτήριο την κοινωνική δικαιοσύνη. Για πρώτη φορά τα βάρη δεν πηγαίνουν σε μισθωτούς και συνταξιούχους. Προστατεύουμε τους μισθούς, την μέση λαϊκή οικογένεια και για πρώτη φορά καλούνται να επωμιστούν βάρη αυτοί που έχουν την δυνατότητα να τα επωμιστούν με στόχο να φύγουμε οριστικά από την κρίση, που έχουμε μπει εδώ και πέντε χρόνια.

Η πρότασή μας έχει γίνει αποδεκτή ως βάση συζήτησης από τους θεσμούς αλλά χρειάζεται να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις για τα επόμενα δύο 24ώρα γιατί δεν επιθυμούμε μια αποσπασματική και περιορισμένη χρονικά συμφωνία. Θέλουμε μια συνολική και βιώσιμη λύση που θα συνοδεύεται από ένα ισχυρό αναπτυξιακό πακέτο και θα καθιστά βιώσιμη την ελληνική οικονομία και την δυνατότητα της χώρας να ξανασταθεί στα πόδια της. Στόχος είναι να έχουμε εξασφαλίσει και τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας απολύτως γι�� το επόμενο μεσοπρόθεσμο διάστημα.

Κριτήριο η κοινωνική δικαιοσύνη, ισοδύναμα μέτρα αποδεκτά από τους θεσμούς. Κριτήριό για μας η οικονομική βιωσιμότητα, το βιώσιμο χρέος, το ισχυρό και εμπροσθοβαρές αναπτυξιακό πακέτο. Μετά από όλα αυτά πιστεύω, για να χρησιμοποιήσω και μια φράση που συνηθίζουν να χρησιμοποιούν οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο της ευρωπαϊκής ηγεσίας».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top