Τσίπρας προς Λαγκάρντ : « Σε θέλουμε on board παρά τη σκληρή σου στάση»!

Την προέτρεψε να πει την άποψή της και για το χρέος

Ένας ενδεικτικός του κλίματος των συζητήσεων διάλογος μεταξύ της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα έγινε στις Βρυξέλλες.

«Μας θέλετε on board (επί του σκάφους) και εμάς; Επιθυμείτε τη συνέχιση της συνεργασίας;» φέρεται να ρώτησε η Λαγκάρντ, με τον Αλέξη Τσίπρα να αναγνωρίζει ότι είναι η μόνη που έχει παραδεχτεί λάθη στο σχεδιασμό του προγράμματος για την Ελλάδα (με τον πολλαπλασιαστή» και να την προτρέψει να πει τις από��εις της για το χρέος (καθώς ως γνωστόν το ΔΝΤ ζητά κούρεμα του χρέους ώστε να καταστεί βιώσιμο).

Ο Έλληνας πρωθυπουργός απάντησε συγκεκριμένα: «Σας θέλουμε και πρέπει να σας πω ότι εκτιμώ την ειλικρινή σας στάση παρά το γεγονός ότι είναι σκληρή. Είστε οι μόνοι που έχετε κάνει κριτική όπως πχ για τον πολλαπλασιαστή. Όμως σας θέλουμε με όλες σας τις απόψεις και όχι μόνο a la carte. Να πείτε και την άποψη σας για το χρέος και οχι μόνο για τα σκληρά μέτρα».


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top