Reuters: Σύνταξη στα 67 και βασικό συντελεστή ΦΠΑ στο 23% προβλέπει η νέα πρόταση της Αθήνας

Δεν βλέπουν συμφωνία σήμερα Ευρωπαίοι αξιωματούχοι

Reuters: Σύνταξη στα 67 και βασικό συντελεστή ΦΠΑ στο 23% προβλέπει η νέα πρόταση της Αθήνας

​Τις προτάσεις που απέστειλε η ελληνική κυβέρνηση στους δανειστές της τα ξημερώματα της Δευτέρας φέρνει στο φως το Reuters.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων, επικαλούμενο Ευρωπαίους αξιωματούχους, στο τελικό κείμενο της Αθήνας περιλαμβάνεται η σταδιακή αύξηση του ορίου συνταξιο��ότησης στα 67 έτη.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν, ότι η ελληνική πλευρά προτίθεται να προχωρήσει στον εξορθολογισμό διαφόρων εξαιρέσεων που υφίστανται σήμερα, ενώ σύμφωνα με το τελικό σχέδιο της κυβέρνησης προβλέπεται εξοικονόμηση 1% του ΑΕΠ από το συνταξιοδοτικό από το 2016.

Το Reuters αναφέρει ακόμα ότι οι προτάσεις που απέστειλε η ελληνική πλευρά προβλέπουν για το 2015, περικοπές ύψους 0,4% του ΑΕΠ, κοντά στον στόχο που απαιτούν οι δανειστές, ενώ για τον ΦΠΑ, προτείνεται ένας βασικός συντελεστής στο 23%, ένας συντελεστής 13% για ενέργεια και βασικά τρόφιμα, καθώς και διατήρηση του χαμηλού συντελεστή 6% για βιβλία και φάρμακα.

Τέλος, το πρακτορείο σημειώνει ότι αρκετοί Ευρωπαίοι αξιωματούχοι εμφανίζονται επιφυλακτικοί για την επίτευξη συμφωνίας σήμερα, παρ’ όλ’ αυτά σημειώνουν ότι μπορεί να γίνουν βήματα προς τα εμπρός, ώστε να επιτευχθεί η πολυπόθητη συμφωνία μέσα στις επόμενες μέρες και συγκεκριμένα στη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top