WSJ: «Τελευταία ευκαιρία» το σχέδιο προτάσεων της Αθήνας

Αλλιώς… Grexit

WSJ: «Τελευταία ευκαιρία» το σχέδιο προτάσεων της Αθήνας

​Ως «τ��λευταία ευκαιρία» χαρακτηρίζει σε σημερινό της δημοσίευμα η Wall Street Journal τις προτάσεις που απέστειλε η ελληνική κυβέρνηση στους δανειστές της, ώστε να «αποφευχθεί η σύγκρουση με την υπόλοιπη Ευρώπη, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε στάση πληρωμών και έλεγχο κεφαλαίων».

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «το ελληνικό σχέδιο περιλαμβάνει αυξήσεις φόρων και περικοπές δαπανών. Έλληνες και ευρωπαίοι αξιωματούχοι ανέφεραν στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου πως αποτελεί ίσως την τελευταία ευκαιρία να ξεκλειδώσει η χρηματοδότηση που χρειάζεται η χώρα για να συνεχιστεί το πρόγραμμα διάσωσής της».

Η WSJ υπενθυμίζει μάλιστα και τις προειδοποιήσεις που έχουν κάνει το τελευταίο διάστημα Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, ότι η αποτυχία επίτευξης συμφωνίας στη σημερινή Σύνοδο Κορυφής θα μπορούσε να βάλει την Ελλάδα σε τροχιά πτώχευσης και εξόδου από την ευρωζώνη.

«Χωρίς μια συμφωνία η Ελλάδα δεν θα έχει σχεδόν καθόλου χρόνο για να εξασφαλίσει νέα χρηματοδότηση προκειμένου να καλύψει πληρωμές του χρέους που λήγουν στο τέλος του μήνα», σημειώνει η Wall Street Journal, ενώ σε άλλο σημείο αποκαλύπτει πως «το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ είναι κοντά στο να χάσει την υπομονή του, αφού πολλά μέλη του βλέπουν κωλυσιεργία της Ελλάδας στις συνομιλίες για το πρόγραμμα διάσωσης κατά τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με πρόσωπα με γνώση του θέματος. Η ΕΚΤ, η οποία εγκρίνει την αύξηση της χρήσης της ρευστότητας έκτακτης ανάγκης για τις ελληνικές τράπεζες, έχει αποδειχθεί πρόθυμη να το κάνει για όσο καιρό υπάρχει πρόοδος προς μια συμφωνία μεταξύ της Αθήνας και των πιστωτών της».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top