Guardian: Εξάμηνη παράταση και 18 δισ. ευρώ δίνουν οι δανειστές στην Ελλάδα

Η εφημερίδα αποκαλύπτει τις προτάσεις που θα καταθέσουν σήμερα οι Ευρωπαίοι στον Τσίπρα

Guardian: Εξάμηνη παράταση και 18 δισ. ευρώ δίνουν οι δανειστές στην Ελλάδα

​Εξάμηνη παράταση του τρέχοντος προγράμματος και σταδιακή εκταμίευση έως και 18 δισ. ευρώ θα προτείνουν σήμερα οι πιστωτές στον Α. Τσίπρα, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του Guardian.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, στο πλαίσιο της εξάμηνης παράτασης, η Ελλάδα θα λάβει τα 7,2 δισ. ευρώ που δεν έχουν εκταμιευτεί ακόμα από την ΕΕ και το ΔΝΤ και άλλα 10,9 δισ. ευρώ που θα προκύψουν από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ποσό το οποίο προβλέπεται να εκταμιευθεί αμέσως ώστε να διευκολυνθεί η αποπληρωμή των χρεών προς το ΔΝΤ και την ΕΚΤ.

81F0B4B7A998CE60A6DDEBE831BD7EDC.jpg

Το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας επικαλείται αξιωματούχους, οι οποίοι αποκαλύπτουν πως οι δανειστές θα δεσμευθούν και για την αναδιάρθρωση του χρέους, όμως θα τη συσχετίσουν με όρους συνδεδεμένους με το επόμενο πρόγραμμα διάσωσης για την Ελλάδα.

Επίσης, ο Guardian αναφέρεται και στην ελληνική πρόταση που στάλθηκε αργά χθες το βράδυ στους δανειστές και η οποία, όπως λέει, κάνει αναφορές στο φορολογικό και συνταξιοδοτικό σύστημα που ξεπερνούν τις… «κόκκινες γραμμές», της.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top