Λιου: Η Ελλάδα πρέπει να λάβει σκληρές αποφάσεις

«Η απάντησή της να είναι η βάση για μία συμφωνία το συντομότερο δυνατό».

Λιου: Η Ελλάδα πρέπει να λάβει σκληρές αποφάσεις
Mήνυμα προς την Ελλάδα έστειλε ο υπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζακ Λιου.

Ο Λιου ανέφερε ότι η Ελλάδα πρέπει να λάβει σκληρές αποφάσεις και να καταλήξει γρήγορα σε μία συμφωνία με τους διεθνείς πιστωτές της και τα υπόλοιπα μέλη της ευρωζώνης, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

"Νομίζω πως τώρα είμαστε σε μία στιγμή όπου το φορτίο πέφτει στην Ελλάδα να επανέλθει με μία απάντηση που είναι η βάση για να επιτευχθεί μια συμφωνία το ταχύτερο δυνατό", δήλωσε στην εκπομπή του CNN "Fareed Zakaria GPS" . "Αυτό που γνωρίζουμε πως είναι η καλύτερη λύση είναι η Ελλάδα να λάβει μερικές σκληρές αποφάσεις και αυτές να τύχουν επεξεργασίας", είπε.

"Ο κίνδυνος της μετάδοσης προφανώς είναι διαφορετικός απ΄ό,τι ήταν στο παρελθόν γιατί το χρέος της Ελλάδας δεν ανήκει πια στους ισολογισμούς των χρηματοπιστωτικών θεσμών. Ανήκει κυρίως σε κυρίαρχα μέρη", τόνισε ο Λιου.

Είπε ακόμα ότι δεν μπορεί να προβλεφθεί η αντίδραση των αγορών σε μία στάση πληρωμών ή σε μία αποχώρηση της χώρας από την ευρωζώνη, προσθέτοντας: "Δεν νομίζω ότι θα ήθελε κανείς να μάθει".

"Είναι σαφές ότι μέσα στην Ελλάδα η σύνεπεια μίας αποτυχίας θα σήμαινε μία τρομερή, τρομερή μείωση της οικονομικής επίδοσής τους", είπε. "Θα πλήξει τον ελληνικό λαό. Θα υποστούν [οι Έλληνες] την πρώτη ορμή μιας αποτυχίας."
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top