Η Ζωή τα «βάζει» με Λαγκάρντ και Τουσκ- Τα έχωσε και σε δημοσιογράφο του Channel 4

«Ο ελληνικός λαός δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ανήλικος που θα πρέπει να υπακούει κυβερνήσεις ως ενήλικες»

Η Ζωή τα «βάζει» με Λαγκάρντ και Τουσκ- Τα έχωσε και σε δημοσιογράφο του Channel 4

​Απαντήσεις τόσο στην επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ όσο και στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλτ Τουσκ για τις πρόσφατες τοποθετήσεις τους έδωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου μιλώντας στο βρετανικό Channel 4.

Όταν ο δημοσιογράφος της ζήτησε να σχολιάσει τη δήλωση της κυρίας Λαγκάρντ ότι «είναι ώρα να συζητήσουν οι ενήλικες» η Πρόεδρος της Βουλής έκανε λόγο για «προβληματική δήλωση» προσθέτοντας ότι «ο ελληνικός λαός δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ανήλικος ��ου θα πρέπει να υπακούει κυβερνήσεις ως ενήλικες».

Ωστόσο, από τα βέλη της δεν γλίτωσε και ο Ντόναλτ Τουσκ ο οποίος είχε κάνει λόγο για «chicken game», με την κυρία Κωνσταντοπούλου να αναφέρει ότι «θα συμβούλευα τους πάντες να μην κάνουν σαν να πρόκειται για παιχνίδι γιατί μιλάμε για ανθρώπινες ζωές, ανθρώπινα δικαιώματα και δημοκρατία».

Παράλληλα, επανέλαβε ότι το χρέος είναι παράνομο και απεχθές και ζήτησε «ειλικρινή διάλογο χωρίς εκβιασμούς».

Στο σχόλιο του δημοσιογράφου πως η άλλη πλευρά πιστεύει ότι η Ευρώπη εκβιάζεται από την Ελλάδα με τις αναφορές για τις συνέπειες από ένα Grexit η Πρόεδρος της Βουλής απάντησε ότι «δεν θα πρέπει να θεωρείται εκβιασμός η προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης να υπερασπιστεί το δικαίωμα των πολιτών της να επιλέξουν μια διαφορετική πολιτική».

Όταν η κουβέντα έφτασε στην επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη Ρωσία η ίδια τα «έβαλε» με τον δημοσιογράφο, εκφράζοντας την ενόχληση της.

«Πώς νιώθετε ως δικηγόρος που υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα για τον πρωθυπουργό σας που κάθεται στο ίδιο τραπέζι με τον Πρόεδρο της Ρωσίας λέγοντας ότι δεν φοβάται να αναζητήσει νέες θάλασσες και νέα λιμάνια;» ρώτησε ο δημοσιογράφος.

«Με συγχωρείται, αλλά πιστεύω ότι κ��νετε ερωτήσεις που περιλαμβάνουν απαντήσεις οι οποίες με τη σειρά τους βασικά οδηγούν σε ορισμένα συμπεράσματα. Και εγώ δεν θα ήθελα μπω σε αυτό το είδος της απόρριψης προειλημμένων απαντήσεων που περιλαμβάνονται σε ερωτήσεις» απάντησε η κυρία Κωνσταντοπούλου, με τον δημοσιογράφο να επιμένει: «Είδαμε τον κύριο Τσίπρα σήμερα στη Ρωσία. Πιστεύετε ότι η Ρωσία έχει απάντηση στο πρόβλημα της Ελλάδας;».

«Πιστεύω ότι η ερώτηση δεν είναι ποιος έχει απαντήσεις για τα προβλήματα της Ελλάδας. Η αληθινή ερώτηση είναι κατά πόσο η ΕΕ θα ανταποκριθεί στην ευθύνη της για να λύσει ένα πρόβλημα που δεν είναι μόνο ελληνικό» κατέληξε η κυρία Κωνσταντοπούλου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top