Τι μας ζητούν οι δανειστές για την συμφωνία

Ποια μέτρα θέλουν να ληφθούν άμεσα και ποιο είναι το αντάλλαγμα

Τι  μας ζητούν οι δανειστές για την συμφωνία
Μηνύματα για το τι περιμένουν από την Ελλάδα να παρουσιάσει στους εταίρους ως σχέδιο, έτσι ώστε να επιτευχθεί τελικά συμφωνία συνεχίζουν να στέλνουν οι Βρυξέλλες, ενόψει της εξαιρετικά κρίσιμης εβδομάδας που έρχεται, όπως ανέφερε ο ανταποκριτής του Star από τις Βρυξέλλες Θάνος Αθανασίου, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με την Μάρα Ζαχαρέα.

Το πρώτο βήμα είναι να παρουσιάσει η Ελλάδα ένα στέρεο πλάνο, με αντικατάσταση ενδεχομένως κάποιων μέτρων με άλλα, τα οποία όμως πρέπει να είναι υλοποιήσιμα και να έχουν άμεσο αποτέλεσμα. Θέλουν για παράδειγμα να περιληφθεί η μείωση των στρατιωτικών δαπανών και το «κόψιμο» των πρόωρων συνταξιοδ��τήσεων.

Οι δανειστές αναμένεται από την πλευρά τους να προσφέρουν στον κ. Τσίπρα μία ελπίδα για το χρέος και να επαναλάβουν ότι ισχύει η δέσμευση του 2012 για μείωσή του, αλλά η πρόθεσή τους είναι να μην περιγράψουν επακριβώς την λύση.

Το βασικό πρόβλημα πάντως αυτή την στιγμή στις σχέσεις των δύο χωρών, είναι πρόβλημα εμπιστοσύνης. Οι Ευρωπαίοι δεν πιστεύουν ότι η κυβέρνηση θα κάνει μεταρρυθμίσεις και η κυβέρνηση δεν πιστεύει ότι οι Ευρωπαίοι θα τηρήσουν την δέσμευση για την μείωση του χρέους!

Η τελευταία ευκαιρία πάντως ενδέχεται να είναι στην καλύτερη περίπτωση, αν όχι η Δευτέρα 22 Ιουνίου (οπότε θα πραγματοποιηθεί η έκτακτη σύνοδος κορυφής των ηγετών της ευρωζώνης) η Πέμπτη 25 Ιουνίου (οπότε θα διεξαχθεί η τακτική σύνοδος κορυφής της Ε.Ε). Μετά από αυτήν όμως, ίσως και να μην υπάρξει καμία άλλη…
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top