Την άρση του εμπάργκο για τα ελληνικά προϊόντα ζήτησε ο Λαφαζάνης από τον Ρώσο υπουργό

Δήλωσε ότι κατανοεί την αντίδραση της Ρωσίας στις «απαράδεκτες κυρώσεις της ΕΕ»…

Την άρση του εμπάργκο για τα ελληνικά προϊόντα ζήτησε ο Λαφαζάνης από τον Ρώσο υπουργό
Την άρση του εμπάργκο για τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα ζήτησε ο Έλληνας υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης κατά τη συνάντησή του με τον υπουργό Γεωργίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Αλεξάντερ Τκάτσεφ.

Ο κ. Λαφαζάνης ανέφερε συγκεκριμένα ότι μια χειρονομία από την πλευρά της Ρωσίας για την διευκόλυνση των εισαγωγών ελληνικών αγροτικών προϊόντων, με την παράκαμψη των εμποδίων στην εισαγωγή τους, «θα ήταν πολύ θετική όχι μόνο για τον ελληνικό λαό που δοκιμάζεται αυτήν την περίοδο, αλλά και ένα θετικό μήνυμα για όλους τους λαούς της Ευρώπης».

Ο Έλληνας υπουργός ανέφερε επίσης ότι «κατανοεί την αντίδραση της Ρωσίας απέναντι στις απαράδεκτες κυρώσεις της ΕΕ» σε βάρος της και ότι η Ελλάδα είναι αντίθετη σε αυτές, ενώ «οι Έλληνες αγρότες πλήττονται σκληρότατα από τις μνημονιακές πολιτικές της ΕΕ».

Όπως πρόσθεσε «αυτοί είναι επαρκείς λόγοι ώστε η Ελλάδα να αντιμετωπιστεί με εποικοδομητικό πνεύμα από την πλευρά της Ρωσίας όσον αφορά τις εισαγωγές φρούτων και άλλων αγροτικών προϊόντων».

Σύμφωνα με το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, ο υπουργός Γεωργίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας έδειξε κατανόηση στο ελληνικό αίτημα και τόνισε ότι οι αποφάσεις σε αυτό το θέμα λαμβάνονται στο ανώτατο δυνατό πολιτικό επίπεδο της Ρώσικης Ομοσπονδίας, ενώ ο κ. Λαφαζάνης εξέφρασε την αισιοδοξία του για τη θετική έκβαση του ελληνικού αιτήματος.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top