Αβραμόπουλος: Έχουμε ανοίξει «παράθυρα» για αναθεώρηση του “Δουβλίνου”

Παρέμβαση και για την διαπραγμάτευση: να βρεθεί λύση όσο υπάρχει καιρός

Αβραμόπουλος: Έχουμε ανοίξει «παράθυρα» για αναθεώρηση του “Δουβλίνου”
«Έχω ζητήσει την αξιολόγηση της πορείας της συμφωνίας του Δουβλίνου» δήλωσε ο επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος, στη διεθνή ημερίδα, με θέμα "Μεταναστευτική πολιτική, προκλήσεις και προοπτικές", που διοργάνωσε το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, ο οποίος πρόσθεσε ότι "έχουμε ανοίξει κάποια παράθυρα για την αναθεώρησή του".

Ο κ. Αβραμόπουλος αναφέρθηκε και στην πορεία των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές, διαμηνύοντας ότι "πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση μέσα στην ΕΕ, με αμοιβαία επωφελή ρύθμιση, όσο υπάρχει καιρός".

Σχετικά με το ζήτημα της μετεγκατάστασης και επανεγκατάστασης ενός αριθμού προσφύγων τα προσεχή χρόνια, εντός των χωρών της ΕΕ, ανέφερε ότι σταδιακά κερδίζουμε συμμάχους και οδεύουμε σε μια συμφωνία επί της αρχής και ενώ πρόσθεσε ότι «οφείλουμε να βάλουμε τα θεμέλια μιας ολοκληρωμένης μεταναστευτικής πολιτικής».

Ο Έλληνας επίτροπος αναφέρθηκε στην ανάγκη να διευκολυνθεί η νόμιμη μετανάστευση. «Δεν θέλουμε μια Ευρώπη-φρούριο, αλλά την ανανέωση μιας Ευρώπης που γερνάει» δήλωσε.

Για τη FRONTEX ανέφερε ότι αναβαθμίστηκε ο ρόλος της στη φύλαξη των ευρωπαϊκών συνόρων, ότι τριπλασιάστηκε ο προϋπολογισμός της και διπλασιάστηκε το δυναμικό της.

Η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Χριστοδουλοπούλου δήλωσε από την πλευρά της για το ζήτημα του κανονισμού του Δουβλίνου ότι είναι σε αναστολή για την Ελλάδα ως το 2016, ενώ οι προτάσεις για επανεγκατάσταση και μετεγκατάσταση της Επιτροπής "υπονομεύουν" τον πυρ��να του και έτσι έχει αρχίσει η συζήτηση για την αναθεώρησή του.

«Η Ελλάδα εξέπεμψε SOS στην τελευταία Σύνοδο Υπουργών, ζητώντας έκτακτη οικονομική βοήθεια και ανθρώπινο δυναμικό από την ΕΕ» τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός.

Στην ίδια ημερίδα ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Καμίνης αναφέρθηκε σε «ετεροβαρή συζήτηση στην Ευρώπη υπέρ της Ιταλίας» και πρόσθεσε ότι περισσότερο ακούμε να συζητείται το πρόβλημα Ιταλίας-Λιβύης, παρά Ελλάδας-Τουρκίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top