Κακλαμάνης: Η ΝΔ χρειάζεται γκρέμισμα και χτίσιμο από την αρχή

«Θετική εξέλιξη η Σύνοδος Κορυφής, εύχομαι να υπάρξει οριστική συμφωνία»

Κακλαμάνης: Η ΝΔ χρειάζεται γκρέμισμα και χτίσιμο από την αρχή

Για «θετική εξέλιξη» έκανε λόγο ο Νικήτας Κακλαμάνης αναφερόμενος στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής τη Δευτέρα για την Ελλάδα, μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου στον Real FM.

«Το εύχομαι και το πιστεύω ότι είναι μία θετική εξέλιξη. Με μία μόνο προϋπόθεση ότι εκεί ο κ. Τσίπρας θα πάει απαλλαγμένος από ακραίες, μικρές ομάδες που νομιμοποιούνται να καθορίσουν το μέλλον του τόπου» τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ, προσθέτοντας ότι δεν θα ήθελε η λύση να είναι μια ακόμη παράταση: «Η παράταση μπορεί να βγάζει το άγχος της εβδομάδας αλλά δεν θα βγάλει το άγχος του μέλλοντος της χώρας και του μακρού ��ρογραμματισμού. Εύχομαι λοιπόν να είναι και μία οριστική συμφωνία».

Ο ίδιος τόνισε ότι θα πρέπει ο Αλέξης Τσίπρας να έρθει στη Βουλή με θάρρος και να πει «αυτή είναι η συμφωνία, την ευθύνη την αναλαμβάνω εγώ» και πρόσθεσε ότι «αφού τη δούμε και εμείς, θα πάρουμε τις αποφάσεις μας».

«Αν 1 στις 100 εν κλειστεί συμφωνία και οδεύσουμε σε ρήξη, ο μόνος δρόμος είναι να πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να του πει “εισηγούμαι κυβέρνηση από αυτή τη Βουλή”. Βασική προϋπόθεση να συμμετάσχει το κόμμα το οποίο κέρδισε τις εκλογές αλλιώς μιλάμε για πολιτική ανωμαλία. Αλλιώς πάμε σε προσφυγή στον λαό. Όχι με δημοψηφίσματα και τέτοια πράγματα, με εκλογές» είπε ο κ. Κακλαμάνης.

«Η ΝΔ χρειάζεται ανοικοδόμηση εκ θεμελίων»

Ο κ. Κακλαμάνης αναφέρθηκε και στα εσωκομματικά της ΝΔ δηλώνοντας ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «χρειάζεται ανοικοδόμηση εκ θεμελίων, ιδεολογικά, οργανωτικά, ευρωπαϊκά».

Ο ίδιος δήλωσε εκ νέου υπέρ της διεξαγωγής συνεδρίου προσθέτοντας ότι θα μπει και το θέμα της ηγεσίας: «Όποιος πιστεύει ότι το καράβι με τη νέα του μορφή μπορεί να το πάει καλύτερα απ’ ότι ο Αντώνης Σαμαράς παρουσιάζεται -χωρίς κραυγές, ψιθύρους και παρασκήνια- και λέει “εγώ έχω να σας προτείνω αυτό και παρουσιάζομαι ενώπιων σας”».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top