Έκ��ακτο Eurogroup πριν από τη Σύνοδο Κορυφής

Αγωνία για την Ελλάδα εκφράζουν οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών-Πρώτη ανάρτηση: 11:43

Έκτακτο Eurogroup πριν από τη Σύνοδο Κορυφής

​Έκτακτο Eurogroup θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στις 16:00 πριν από την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας.

Την εξέλιξη αυτή είχαν προαναγγείλει τόσο ο υπουργός οικονομικών της Γαλλίας Μ. Σαπέν, όσο και ο Φινλανδός ομόλογός του, Α. Στουμπ.

Όπως είπε ο κ. Στουμπ, πιθανότερη ημερομηνία είναι η Δευτέρα, ενώ ο κ. Σαπέν τόνισε πώς υπάρχει ακόμα πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει πριν από τη Σύνοδο Κορυφής, ώστε να εξεταστούν τεχνικά τα ανοιχτά ζητήματα της διαπραγμάτευσης.

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών επανέλαβε ακόμα ότι πρέπει να γίνουν συγκεκριμένες επενδύσεις που μπορούν να γίνουν για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, ενώ επέμεινε και στην παροχή χρηματοδοτικής βοήθειας στην Ελλάδα.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι όλοι ανησυχούν για την πορεία της χώρας μας και ελπίζουν να υπάρξει λευκός καπνός τη Δευτέρα.

Ενδεικτικό είναι ότι ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας δεν έκρυψε σήμερα τους φόβους του για την Ελλάδα.

«Ανησυχώ για την Ελλάδα, δεν γνωρίζω τι θα συμβεί. Έχουν απομείνει λίγες ημέρες για να βρεθεί λύση», είπε.

Ο Χενς Γεργκ Σέλινγκ (αυστριακός ΥΠΟΙΚ) από την πλευρά του, τόνισε ότι το Eurogroup δεν μπορεί να δώσει τίποτα περισσότερο στην Ελλάδα, ενώ σε δραματικούς τόνους μίλησε και ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών, Τζορτζ Όσμπορν.

«Μπήκαμε στην 11η ώρα για την ελληνική κρίση και απευθύνουμε έκκληση στην ελληνική κυβέρνηση να φτάσει σε συμφωνία... Ελπίζουμε για το καλύτερο αλλά τώρα πρέπει να προετοιμαστούμε για το χειρότερο».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top