Αιχμή Λαγκάρντ για Βαρουφάκη: «πρέπει να συνεχίσουμε τις συζητήσεις με ενήλικες»!

Ντάισελμπλουμ: Πολύ μικρή η πρόοδος – Μοσκοβισί: Να δεσμευτεί η ελληνική κυβέρνηση

Αιχμή Λαγκάρντ για Βαρουφάκη: «πρέπει να συνεχίσουμε τις συζητήσεις με ενήλικες»!

Ξεκάθαρο μήνυμα στην Ελλάδα ότι ο χρόνος τελειώνει και πρέπει να γίνουν ρεαλιστικές προτάσεις και συμβιβασμοί για να επιτευχθεί μια συμφωνία, στέλνει η Ευρώπη.

Ξεχωρίζει όμως ανάμεσα στις δηλώσεις η αναφορά Λαγκάρντ ότι «οι συζητήσεις πρέπει να συνχιστούν με ενήλικες ��το δωμάτιο», σε έναν βαρύ υπαινιγμό για τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη

«Δεν είναι ορατή προς το παρόν μια συμφωνία, δυστυχώς η πρόοδος που έχει σημειωθεί είναι πολύ μικρή» δήλωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ μετά το τέλος του Eurogroup.

«Στείλαμε έντονο σήμα στην Ελλάδα. Ζητούμε νέες προτάσεις τις επόμενες ημέρες» ξεκαθάρισε ο πρόεδρος του Eurogroup, εξηγώντας ότι επιτράπηκε στην Ελλάδα η αντικατάσταση μέτρων από ισοδύναμα.

«Η μπάλα είναι στο γήπεδο της Ελλάδας» υπογράμμισε ο Ντάισελμπλουμ, ξεκαθαρίζοντας ότι «η κλεψύδρα αδειάζει και έχουμε μπροστά μας χρόνο μέχρι το τέλος του μήνα καθώς θα πρέπει να περάσει (σ.σ.: η συμφωνία) και από τα άλλα ευρωπαϊκά κοινοβούλια».

Μοσκοβισί: Κάντε συμβιβασμούς, πλησιάζουμε στο τέλος του παιχνιδιού!
Για δύσκολη κατάσταση στην Ελλάδα έκανε, εξάλλου, λόγο ο Πιέρ Μοσκοβισί, ο οποίος επίσης έκρουσε το καμπανάκι του κινδύνου για την κλεψύδρα που αδειάζει.
«Περιμέναμε αντιπροτάσεις από την ελληνική κυβέρνηση. Δεν ήρθαν σήμερα» δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών, ξεκαθαρίζοντας πως «πλησιάζουμε στο τέλος του παιχνιδιού και πρέπει να υπάρξουν συγκεκριμένες προτάσεις από την Ελλάδα».
«Καλώ την ελληνική κυβέρνηση να δεσμευτεί» πρόσθεσε ο Μοσκοβισί, καλώντας την Ελλάδα να προχωρήσει σε εύλογους συμβιβασμούς.
«Είναι εφικτή και αναγκαία η συμφωνία» κατέληξε ο Ευρωπαίος Επίτροπος.

Λαγκάρντ:
«πρέπει να συνεχίσουμε τις συζητήσεις με ενήλικες στο δωμάτιο»!

Στον βαρύ υπαινιγμό για τον Γιάνη Βαρουφάκη η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, κατά την συνέντευξη τύπου που ακολούθησε την συν��δρίαση του Eurogroup, ανέφερε ότι «πρέπει να συνεχίσουμε τις συζητήσεις με ενήλικες στο δωμάτιο»! Και μπορεί να μην προσδιόρισε τι εννοεί, αλλά όλοι το ερμηνεύουν σαν αιχμή για τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών.

«Είμαστε στην αναμονή για νέες προτάσεις της Ελλάδας» δήλωσε επίσης η επικεφαλής του ΔΝΤ.

H ίδια όμως πρόσθεσε αιχμηρά, σχολιάζοντας προφανώς και τις σημερινές προτάσεις Βαρουφάκη, ότι δεν είναι δυνατόν στην Ελλάδα να μιλούν συνεχώς με αόριστες προτάσεις, ενώ επανέλαβε την θέση της ότι το ΔΝΤ έχει δείξει «ευελιξία» με την χώρα μας.

Παράλληλα η Λαγκάρντ έθεσε 4 προϋποθέσεις για την επίτευξη συμφωνίας: Να είναι βιώσιμο το χρέος, να είναι υλοποιήσιμα τα μέτρα, να υπάρχει χρηματοδό��ηση του προγράμματος και να υπάρχει ευελιξία από τους θεσμούς.

«Σαφώς όμως όσο περισσότερη είναι η προσαρμογή τόσο περισσότερη θα είναι η χρηματοδότηση. Περιμένουμε να δούμε τις προτάσεις της Αθήνας και αν θα υποβληθούν με τρόπο παραδεκτό στην διεθνή κοινότητα» πρόσθεσε η Λαγκάρντ η οποία διαβεβαίωσε και ότι «θα δουλέψουμε όσο χρειαστεί» για την συμφωνία.

Νέο μήνυμα-προειδοποίηση από Ρέγκλινγκ
Νέο μήνυμα-προειδοποίηση στην Ελλάδα σχετικά με το ενδεχόμενο να μην πληρωθεί το ΔΝΤ στο τέλος του μήνα έστειλε, εξάλλου, ο Κλάους Ρέγκλινγκ.
Ο επικεφαλής του ESM σημείωσε πως σε μια τέτοια περίπτωση «υπάρχει η δυνατότητα -σύμφωνα με το καταστατικό- να γίνουν άμεσα απαιτητά τα δάνεια από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, ωστόσο δεν έχει συζητηθεί κάτι τέτοιο».
Ο ίδιος τόνισε ότι δεν έχει συζητηθεί η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, εξηγώντας εκ νέου ότι τα επιτόκια δανεισμού της Ελλάδας είναι ιδιαίτερα ευνοϊκά και της εξοικονομούν περίπου 8 δισ. ευρώ το χρόνο.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top