Σαμαράς στον Παυλόπουλο: εθνική κόκκινη γραμμή η παρουσία της Ελλάδας στο ευρώ

«Η εντολή της Βουλής μου επιβάλλει να διασφαλίσω την ευρωπαϊκή πορεία» απάντησε ο Πρόεδρος

Σαμαράς στον Παυλόπουλο: εθνική κόκκινη  γραμμή η  παρουσία της Ελλάδας στο ευρώ
Την «αδιαπραγμάτευτη» θέση της Νέας Δημοκρατίας για την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, την οποία χαρακτήρισε «εθνική κόκκινη γραμμή», εξέφρασε ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, κατά την έναρξη της συνάντησής τους στο προεδρικό μέγαρο.

Μάλιστα ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε το ενδεχόμενο αποχώρησης από το ευρώ και ως «εφιάλτη για όλο τον ελληνικό λαό» που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο και την ασφάλεια της χώρας.
Όπως πρόσθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «την παρουσία της Ελλάδας στην Ενωμένη Ευρώπη και στο ευρώ την υποστηρίζει η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού και καμία κυβέρνηση δεν έχει το δικαίωμα να την αψηφήσει και να την βάλει σε κίνδυνο».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε κάνοντας αναφορά στην ιστορική διαδρομή της ΝΔ και στον ιστορικό ρόλο της στην Ευρώπη, όπως και στην «αταλάντευτη προσήλωση» του κ. Σαμαρά στο ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας και συμπλήρωσε: «Είμαι βέβαιος ότι θα κάνετε ό,τι σας αναλογεί για να διασφαλισθεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας».

Ο κ. Παυλόπουλος κατέληξε στην αντιφώνησή του στον πρόεδρο της ΝΔ:

«Και η πλειοψηφία που με εξέλεξε αλλά και η εντολή της Βουλής από τον ελληνικό λαό, μου επιβάλουν να διασφαλίσω στο πλαίσιο και στο όριο των αρμοδιοτήτων μου αυτή την πορεία».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top