Στόρτσακ (Ρώσος υφυπ. Οικονομικών): Δεν έχει ζητήσει οικονομική βοήθεια η Ελλάδα

«Καμία χώρα στον κόσμο δεν μπορεί να τα καταφέρει μόνη της»

Στόρτσακ (Ρώσος υφυπ. Οικονομικών): Δεν έχει ζητήσει οικονομική βοήθεια η Ελλάδα

Η Ελλάδα δεν έχει ζητήσει οικονομική βοήθεια από το ρωσικό υπουργείο Οικονομικών δήλωσε σήμερα ο ρώσος υφυπουργός Οικονομικών Σεργκέι Στόρτσακ.

«Δεν υπήρξαν αιτήματα. Δεν υπάρχουν πόροι στον προϋπολογισμό μας για παροχή χρημάτων» δήλωσε ο ρώσος υφυπουργός Οικονομικών προς το πρακτορείο Reuters στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης.

Ο Στόρτσακ δήλωσε πως η Ρωσία ενδιαφέρεται η Ελλάδα να επιλύσει τα οικονομικά προβλήματά της και να εξομαλύνει τις σχέσεις της με τους εταίρους της, προσθέτοντας πως η Μόσχα δεν θέλει «οποιαδήποτε κλιμάκωση των εντάσεων».

Ο ίδιος, εκτίμησε ότι η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Ρωσία είναι «προσανατολισμένη στο να βρεθούν κοινά προγράμματα και στην ανάπτυξη του εμπορίου μάλλον, παρά στην επίλυση των δημοσιονομικών προβλημάτων της Ελλάδας».

«Όταν τα μέτρα που χρειάζονται για να επιλυθούν τα τρέχοντα προβλήματα είναι τόσο τεράστιας κλίμακας, καμιά χώρα στον κόσμο δεν μπορεί να τα καταφέρει μόνη της. Μόνο κοινές προσπάθειες πολλών χωρών ταυτόχρονα μπορούν να βοηθήσουν» κατέληξε ο ίδιος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top