Κομισιόν: Γιούνκερ και Τσίπρας αποφάσισαν να παραμείνουν σε επικοινωνία

Επιβεβαιώθηκε και η συνομιλία Παυλόπουλου με Γιούνκερ

Κομισιόν: Γιούνκερ και Τσίπρας αποφάσισαν  να παραμείνουν σε επικοινωνία
Τη χθεσινοβραδινή τηλεφωνική συνομιλία του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, τονίζοντας ότι «οι δύο άνδρες αποφάσισαν ότι θα παραμείνουν σε επικοινωνία».

Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής ανέφερε ότι ο επόμενος σταθμός είναι το σημερινό Eurogroup στο Λουξεμβούργο και πρόσθεσε ότι σε κάθε περίπτωση η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παραμένει σε πλήρη ετοιμότητα, σε πολιτικό και τεχνικό επίπεδο, για να βοηθήσει στην επίτευξη μιας συμφωνίας. «Δεν σκοπεύουμε να σταματήσουμε το ρολόι, όμως ο χρόνος περνάει», ανέφερε ο Μ. Σχοινάς.

Ο εκπρόσωπος επιβεβαίωσε όταν ερωτήθηκε ότι ο Γιούνκερ δέχθηκε σήμερα το πρωί τηλεφώνημα και από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. Όπως είπε, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας εξέφρασε την εκτίμησή του προς τον Γιούνκερ για τις προσπάθειες που καταβάλει όλο αυτό το διάστημα για εξεύρεση λύσης στο ελληνικό ζήτημα.

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει την έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, ο Μ. Σχοινάς ανέφερε ότι «η Επιτροπή σέβεται πλήρως την ανεξαρτησία των κεντρικών τραπεζών των κρατών-μελών της ΕΕ» και δεν θέλησε να προβεί σε κανένα άλλο σχόλιο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top