Επιβεβαίωση Star: τηλεφώνημα Γιούνκερ στον Τσίπρα και νέα πρόταση

Βελτιώσεις σε δύο σημεία - πρώτη ανάρτηση 20.14

Επιβεβαίωση Star: τηλεφώνημα Γιούνκερ στον Τσίπρα και νέα πρόταση

Επιβεβαιώθηκε το ρεπορτάζ του Star για νέα πρόταση που αναμενόταν να κάνει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, σε τηλεφωνική επικοινωνία που έγινε πριν από λίγο, με πρωτοβουλία του κ. Γιούνκερ, σε μία από τις τελευταίες ίσως προσπάθειες να εξευρεθεί λύση, προτού οδηγηθεί η διαπραγμάτευση σε πλήρες αδιέξοδο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε νωρίτερα ο ανταποκριτής του Star στις Βρυξέλλες Θάνος Αθανασίου, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού με την Mάρα Ζαχαρέα, η πρόταση Γιούνκερ αναμενόταν να είχε βελτιώσεις σε δύο σημεία:

-Στη δυνατότητα κάλυψης του δημοσιονομικού κενού με περικοπές ύψους 450 εκ. ευρώ από τα εξοπλιστικά προγράμματα.

-Στην αναμόρφωση του ασφαλιστικού με άμεση νομοθέτηση της κατάργησης των πρόωρων συντάξεων και παραπομπή των υπόλοιπων ανοιχτών θεμάτων για επανεξέταση τον Σεπτέμβριο.

Μάλιστα οι πληροφορίες από τις Βρυξέλλες θέλουν τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντ. Τασκ να έχει κάνει ήδη διερευνητικά τηλεφωνήματα στην υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας στις Βρυξέλλες για να κλείσει «χρονοθυρίδες» στο αεροδρόμιο, για το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί έκτακτη σύνοδος κορυφής για την Ελλάδα το Σαββατοκύριακο.

Το Μέγαρο Μαξίμου επιβεβαίωσε πριν από λίγο την τηλεφωνική επικοινωνία, την οποία χαρακτηρίζει ως «θετική εξέλιξη», καθώς θα «ξεπαγώσει» την διαπραγμάτευση και θα αποδεικνύει ότι έγιναν πιο «διαλλακτικοί» οι εταίροι, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες επί της ουσίας της πρότασης Γιούνκερ.

BINTEO

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top