Σταϊνμάγερ: Ο χρόνος για την Ελλάδα τελειώνει -Μήνυμα για συμβιβασμό και από Ιταλία

"Πρέπει η Αθήνα να μετακινηθεί αποφασιστικά" είπε ο Γερμανός ΥΠΕΞ

​«Ο χρόνος τελειώνει για την Ελλάδα, καθώς η Αθήνα δεν εμφανίζεται πρόθυμη να παρουσιάσει νέες προτάσεις στους δανειστές της, στο Eurogroup της Πέμπτης». Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ.

«Θέλουμε η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ, αλλά δεν γίνεται χωρίς να μετακινηθεί αποφασιστικά η Αθήνα» δήλωσε ο Σταϊνμάγερ, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον Ιταλό ομόλογό του, Π.Τζετιλόνι.

Από την πλευρά του ο κ.Τζετιλό��ι δήλωσε, ότι η Ελλάδα πρέπει να συμβάλει σε έναν συμβιβασμό.


Πάολο Τζετιλόνι

Νωρίτερα, ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφεν Ζάιμπερτ, απαντώντας σε ερώτηση για το εάν η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ εξακολουθεί να εμπιστεύεται τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα μετά τις χθεσινές του δηλώσεις, είπε ότι τους τελευταίους μήνες διαπιστώσαμε, ότι δεν έχουν σημασία οι συνεντεύξεις, αλλά το πώς συναντιέται ο ένας με τον άλλον στις συνομιλίες.

Κληθείς να σχολιάσει την αυριανή επίσκεψη του κ.Τσίπρα στη Ρωσία, ο κ.Ζάιμπερτ τόνισε ότι «το πώς διαμορφώνει ο Έλληνας πρωθυπουργός το πρόγραμμά του είναι δική του υπόθεση» και πρόσθεσε: «Η καγκελάριος έχει πει επανειλημμένα στο παρελθόν, ότι και πρωθυπουργοί άλλων κρατών-μελών πραγματοποιούν διμερείς επισκέψεις στη Μόσχα και παραταύτα παραμένουν Ευρωπαίοι».