«Η πιο σημαντική η αυριανή ημέρα» διαμηνύει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Γερμανίας

«Ευπρόσδεκτη κάθε διμερής συνάντηση» δήλωσε για την επίσκεψη Φάιμαν

«Η πιο σημαντική η αυριανή ημέρα» διαμηνύει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Γερμανίας

Ευπρόσδεκτη χαρακτήρισε ο γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ κάθε διμερή συνάντηση στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που μπορεί να συμβάλει στην διευθέτηση της ελληνικής κρίσης, αναφερόμενος στην επίσκεψη του αυστριακού Καγκελάριου Βέρνερ Φάιμαν στην Αθήνα.

Επισήμανε ότι η Καγκελάριος 'Αγγελα Μέρκελ βρίσκεται σε στενή επαφή και ανταλλαγή απόψεων με άλλους ευρωπαίους ηγέτες για τις εξελίξεις στην Ελλάδα, αρνήθηκε ωστόσο να αποκαλύψει αν οι δύο Καγκελάριοι είχαν συνομιλήσει πριν από την συνάντηση του κ. Φάιμαν με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Ζάιμπερτ τόνισε ότι πιο σημαντική είναι η αυριανή μέρα, με την συνεδρίαση του Eurogroup στο Λουξεμβούργο και πρόσθεσε ότι βάση της διαπραγμάτευσης αποτελεί η κοινή θέση των τριών Θεσμών, αν και σημείωσε ότι δεν υπάρχει κάποια νέα εξέλιξη.

«Είναι ξεκάθαρο ότι οι προτάσεις πρέπει να οδηγούν στο επιθυμητό διαρθρωτικό και δημοσιονομικό αποτέλεσμα», δήλωσε και επανέλαβε ότι η αλληλεγγύη της ΕΕ και του ΔΝΤ δίδεται με την προϋπόθεση της πρότασης και εφαρμογής μεταρρυθμίσεων από την άλλη πλευρά.

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με το εάν θα πραγματοποιηθεί έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ, ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίου παρέπεμψε στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πρόσθεσε ότι θα πρέπει πρώτα να δούμε το αποτέλεσμα του Eurogroup, αλλά εξήγησε ότι, εφόσον ζητηθεί, η κυρία Μέρκελ θα βρει ασφαλώς τον χρόνο να συμμετάσχει.

BINTEO STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top