Ντάισελμπλουμ: πολύ μικρή η πιθανότητα για συμφωνία μέχρι την Πέμπτη

«Εξαντλείται ο χρόνος» προειδοποίησε

Ντάισελμπλουμ: πολύ μικρή η πιθανότητα για συμφωνία μέχρι την Πέμπτη
«Πολύ μικρή» χαρακτήρισε την πιθανότητα για συμφωνία μέχρι την Πέμπτη στο Eurogroup o επικεφαλής του και Ολλανδός υπουργός Οικονομικών Γερούν Ντάισελμπλουμ, σε δηλώσεις του προσερχόμενος στο ολλανδικό κοινοβούλιο.

«Εάν δεν έρθουν, δεν μπορούμε να τους αξιολογήσουμε» ανέφερε, ενώ πρόσθεσε ότι ο στόχος των διαπραγματεύσεων συνεχίζει να είναι «η παραμονή της Ελλάδας εντός της ευρωζώνης». Προειδοποίησε όμως ότι εξαντλείται ο χρόνος για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της.

«Τα πράγματα που δεν θέλουν τα έχουν ξεκαθαρίσει απολύτως. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να παρουσιάσουν άλλες, εναλλακτικές προτάσεις» τόνισε για την ελληνική πλευρά.

Ο Ντάισελμπλουμ δήλωσε επίσης ότι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης παραμένουν αντίθετοι σε μία διαγραφή του ελληνικού χρέους, παρότι η επιλογή αυτή εξετάσθηκε από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

«Επειδή είμαστε αντίθετοι επί της αρχής στη διαγραφή χρέους, έχουμε μεγαλύτερο κίνητρο να επιμείνουμε στο πλαίσιο που συμφωνήθηκε από το Eurogroup» τόνισε, ενώ προειδοποίησε και ότι στην περίπτωση χρεοκοπίας, «το χρέος δεν θα εξαφανιστεί».

Ο Ντάισελμπλουμ ζήτησε νωρίτερα να καθυστερήσει η επιλογή του διαδόχου του επικεφαλής του Eurogroup, που αναμενόταν να γίνει αύριο, έως τον Ιούλιο, ώστε όλη η προσοχή να παραμείνει στραμμένη στην Ελλάδα.

«Η Ελλάδα απαιτεί όλη την προσοχή» γράφει η ανάρτηση που έκανε στον λογαριασμό του στο Twitter , όπως και ότι «η εκλογή δεν θα πρέπει να οδηγήσει σε συζητήσεις για τις διαδικασίες».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top