Η Bild τώρα και σε ρόλο… ΜΑΝΤΗ: Γράφει η ίδια την αυριανή ομιλία Μέρκελ στη Βουλή

Προτρέπει την Γερμανίδα καγκελάριο να μην στηρίξει την Ελλάδα

Η Bild τώρα και σε ρόλο… ΜΑΝΤΗ:  Γράφει η ίδια την αυριανή ομιλία Μέρκελ στη Βουλή

​Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον περιμένουν όλοι την αυριανή ομιλία της Α. Μέρκελ στη γερμανική Βουλή, όμως η εφημερίδα Bild πάει ένα βήμα παραπέρα και σε ρόλο… μάντη γράφει εκ προοιμίου αυτά που θα ήθελε να ακούσει από το στόμα της κας Μέρκελ.

Με τίτλο «Κυρία Μέρκελ, αυτή είναι η ομιλία που θα θέλαμε να ακούσουμε από εσάς», η Bild αφιερώνει μεγάλο μέρος στην Ελλάδα και καλεί τη Γερμανίδα καγκελάριο να μην στηρίξει τη χώρα μας.

Η… φανταστική αυτή ομιλία αναφέρει:

«Θα σας μιλήσω σήμερα γιατί είμαστε σε μια αποφασιστική φάση της ευρωπαϊκής ανάπτυξης. Βρίσκομαστε μπροστά σε μια ιστορική απόφαση που πρέπει να λάβουμε. Οδυνηρή αλλά απαραίτητη. Δεν θα δώσουμε τρίτο πακέτο στήριξης στην Ελλάδα και δεν έχουμε καμία εναλλακτική λύση. Γιατί η ίδια η ελληνική κυβέρνηση μας ώθησε να πάρουμε αυτή την απόφαση. Για πέντε χρόνια έχουμε αγωνιστεί να σώσουμε την Ελλάδα και να αποτρέψουμε τη χρεοκοπία. Μόνο η Γερμανία έχει διαθέσει 87 δισ. ευρώ σε εγγυήσεις και δάνεια. Έχουμε ξεπεράσει τα όριά μας.

merkelbild.jpg

Έχω πει: Αν το ευρώ αποτύχει, έχει αποτύχει η Ευρώπη. Ναι, είναι αλήθεια. Έχω πει ότι όταν υπάρχει θέληση υπάρχει τρόπος. Αλλά η θέληση πρέπει να προέρχεται από όλες τις πλευρές. Η νέα ελληνική κυβέρνηση δεν είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει πραγματικά την κρίση και επειδή δεν κάνει όσα υπόσχεται. Η έλλειψη προθυμίας από την πλευρά της Ελλάδας για μεταρρυθμίσεις βλάπτει το ευρώ και αρχίζει να αποσταθεροποιεί την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η συνοχή καταρρέει.

Σε αυτή τη φάση θέλουμε μια σταθερή Ευρωπαϊκή Ένωση. Το ότι η Ελλάδα βαδίζει στο εθνικό μονοπάτι της Ευρώπης δεν σημαίνει ότι είναι περισσότερο μέλος από οποιοδήποτε άλλο κράτος. Η Ελλάδα δικαίως θεωρείται το λίκνο της Ευρώπης. Επειδή, όμως, ακόμα και βγαίνοντας από το ευρώ θα παραμείνει σημαντικό μέλος, ας της δώσουμε τον χρόνο να ανανεωθεί».

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top