Ο λόγος που εξαγριώθηκε ο Γιούνκερ με τον Τσίπρα: Η μυστική πρόταση που του έκανε

Την κατέθεσε την Κυριακή εν αγνοία της ΕΚΤ και του ΔΝΤ

Ο λόγος που εξαγριώθηκε ο Γιούνκερ με τον Τσίπρα: Η μυστική πρόταση που του έκανε

​Πολλοί ήταν εκείνοι που απόρησαν με την ξαφνική δημόσια έκρηξη του πρόεδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος δήλωσε ευθαρσώς χθες ότι η κυβέρνηση Τσίπρα κοροϊδεύει το λαό.

Η Εφημερίδα των Συντακτών όμως, σήμερα έχει την εξήγηση για τον ξέσπασμα Γιούνκερ. Σύμφωνα με πληροφορίες στη εφημερίδας, η οργή του προέδρου της Κομισιόν οφείλεται στο γεγονός ότι την Κυριακή, ο ίδιος έδωσε στην ελληνική διαπραγματευτική ομάδα ένα νέο κείμενο, το οποίο θέτει αυστηρούς στόχους για να επιτευχθεί συμφωνία, αφήνει όμως ελευθερία κινήσεων στην ελληνική πλευρά για να πετύχει τα νούμερα.

Στη νέα αυτή… μυστική πρόταση που κατέθεσε ο ίδιος ο κ. Γιούνκερ εν αγνοία της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, σημειώνεται ότι τα πρωτογενή πλεονάσματα απαιτείται η συλλογή φόρων 1% του ΑΕΠ από το ΦΠΑ και ακόμα 1% από το ασφαλιστικό. Άφηνε όμως την ελληνική κυβέρνηση να αποφασίσει ποιες θα είναι οι κινήσεις που θα κάνει για να πετύχει τους στόχους αυτούς.

Ουσιαστικά δηλαδή, όπως αναφέρει η Εφημερίδα των Συντακτών, ο κ. Γιούνκερ με τη νέα του πρόταση δεν ζήτησε ούτε κατάργηση του ΕΚΑΣ, ούτε περικοπές στις συντάξεις, αλλά ούτε και συγκεκριμένες αυξήσεις στους συντελεστές ΦΠΑ.

Γι’ αυτό λοιπόν και ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ… βγήκε από τα ρούχα του και επιτέθηκε ευθέως στον Α. Τσίπρα και στην ελληνική κυβέρνηση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top