Βαρουφάκης:Ο Γιούνκερ ή δεν είχε διαβάσει το χαρτί που μας έδωσε ή το διάβασε και το ξέχασε!

Πρώτη ανάρτηση: 17/06/2015 00:36

Βαρουφάκης:Ο Γιούνκερ ή δεν είχε διαβάσει το χαρτί που μας έδωσε ή το διάβασε και το ξέχασε!

​Λάδι στην φωτιά ρίχνει ο Γιάνης Βαρουφάκης στη σχέση της Ελλάδας με τους δανειστές μετά τις δηλώσεις που έκανε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ για τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ!

Σύμφωνα με τον ΥΠΟΙΚ, το κείμενο που παραδόθηκε στον Έλληνα πρωθυπουργό την προηγούμενη Τετάρτη επισήμως από τους θεσμούς περιλάμβανε ξεκάθαρα 10% αύξηση στο ΦΠΑ, στο ηλεκτρικό ρεύμα, στο νερό, κατάργηση του ΕΚΑΣ και αύξηση των εσόδων από ΦΠΑ 0,5 δισ. Ευρώ.

Μάλιστα ο Γιάνης Βαρουφάκης απάντησε στην επίθεση που εξαπέλυσε την Τρίτη ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ προς την ελληνική κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε ότι λέει ψέματα στον ελληνικό λαό αφού δεν μετέφερε σωστά τις προτάσεις του:

«Ο κ. Γιούνκερ είτε δεν είχε διαβάσει το χαρτί που έδωσε στον κ. Τσίπρα, είτε το διάβασε και το ξέχασε» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ.

Ακόμα, ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε πώς οι προτάσεις των δανειστών, τις οποίες ο κ. Γιούνκερ μετέφερε στον Έλληνα πρωθυπουργό ήταν ένα «χτύπημα» κατά των φτωχότερων πολιτών και ότι γενικότερα σε αυτές υπήρχε αύξηση του ΦΠΑ, μεγαλύτερη από εκείνη που προβλεπόταν στις ελληνικές προτάσεις.

Ο κ. Βαρουφάκης έκανε μάλιστα λόγο για προτάσεις οι οποίες μεταφέρουν τα βάρη στους αδύναμους και «χτυπούν» τα ασθενέστερα εισοδηματικά στρώματα, σημειώνοντας πώς η πρόταση για τον ΦΠΑ που μετέφερε ο Γιούνκερ στον Τσίπρα είναι «βαθιά υφεσιακή».

Σύμφωνα με τον Έλληνα ΥΠΟΙΚ, η αντιπρόταση της Αθήνας που περιλαμβάνεται στο 47 σελίδων κείμενο που η κυβέρνηση έστειλε στους Θεσμούς περιλαμβάνει χαμηλό ΦΠΑ 6% για φάρμακα και βιβλία, έναν μέσο που φτάνει το 11% για τα τρόφιμα, την εστίαση, τα ξενοδοχεία, το ρεύμα και έναν υψηλό 20%.

Μεταξύ άλλων ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι την Τετάρτη θα μεταβεί στο Παρίσι προκειμένου να συναντηθεί με τον Άνχελ Γκουρία για να συζητήσουν την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ.

«Θα συζητήσουμε την συνεργασία της κυβέρνησης με τον ΟΟΣΑ για μεταρρυθμίσεις και τον τρόπο με τον οποίο θα αντικαταστήσουμε την εργαλειοθήκη», είπε.

Την ίδια ώρα, η Κομισιόν κάνει μία δραματική έκκληση προς την ελληνική κυβέρνηση να φέρει νέες προτάσεις για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης έστω και την τελευταία στιγμή, πριν από το Eurogroup της 18ης Ιουνίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΕΚΤΑΚΤΟ τηλεφώνημα Λιού στον Τσίπρα-Πιέζουν για συμφωνία οι ΗΠΑ

ΔΝΤ: Αν δεν πάρουμε τα λεφτά μας 30 Ιουνίου, η Ελλάδα θα υποφέρει

Σακελλαρίδης σε Γιούνκερ: Ποτέ δεν είπαμε ότι πρότεινες αύξηση του ΦΠΑ για φάρμακα και ρεύμα

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ STAR: Το μήνυμα των δανειστών μετά «το κατηγορώ» του Γιούνκερ στην κυβέρνηση

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top