Φωνές για Grexit στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με πρώτο και καλύτερο τον Λαπαβίτσα!

Σκληρή κριτική στους κυβερνητικούς χειρισμούς από Μητρόπουλο

Φωνές για Grexit στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με πρώτο και καλύτερο τον Λαπαβίτσα!

​Σε χαμηλούς τόνους πραγματοποιήθηκε η σημερινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο δεν έλειψαν οι αντιδράσεις και οι φωνές περί ...Grexit !

Μετά την έντονη ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, τον λόγο πήραν βουλευτές αλλά και υπουργοί.

«Εφόσον συνεχιστεί η πίεση που μας ασκούν, να εξετάσουμε τη συντεταγμένη έξοδο από το ευρώ» είπε ο Κώστας Λαπαβίτσας.

Ο Αλέκος Καλύβης ζήτησε «να απεμπλακούμε από την ιστορία της διαπραγμάτευσης και να γυρίσουμε την συζήτηση στο πρόγραμμά μας», καλώντας τον πρωθυπουργό να πει ότι «η επιλογή μας είναι η παραμονή μας στο ευρώ, αλλά δεν θα είναι η καταστροφή η αποχώρησή μας».

Ο Αλέξης Μητρόπουλος άσκησε έντονη κριτική στους κυβερνητικούς χειρισμούς, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «η διαπραγμάτευση χάθηκε, γιατί δεν είχαμε ολοκληρωμένο σχέδιο». Ο ίδιος προειδοποίησε ωστόσο, πως η κυβέρνηση θα πρέπει να αποφύγει την ρήξη και να αναζητήσει συμφωνία «ώστε να έχουμε τη λιγότερο επώδυνη λύση». Ο κ.Μητρόπουλος πρότεινε να σχεδιαστεί και να επιτευχθεί αργότερα η βελτίωση της συμφωνίας «με καλύτερους πολιτικούς και κοινωνικούς όρους».

Ο Στάθης Λεουτσάκος υποστήριξε ότι «υπάρχουν διέξοδοι και δεν υπάρχουν μονόδρομοι». Τόνισε ότι οι προτάσεις της κυβέρνησης έχουν ξεφύγει από το πλαίσιο του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ και ζήτησε «να πούμε στο κόσμο ότι έχουμε εναλλακτική λύση».

Ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης υποστήριξε ότι «το υπερόπλο μας είναι η συμμετοχή στην ευρωζώνη. Αυτό όμως πρέπει να δοκιμαστεί μέχρι τέλους». Βασική υπερασπιστική γραμμή της κυβέρνησης, σύμφωνα με τον Σκουρλέτη είναι το χρέος.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, o οποίος μετείχε στη διαπραγμάτευση, αποκάλυψε τι έγινε στις Βρυξέλλες: «Δώσαμε ισοδύναμα που αφορούν σε δομικές αλλαγές, όπως η εισπραξιμότητα του ΦΠΑ, αλλά μας είπαν ότι δεν είναι αρμόδιοι να διαπραγματευτούν».

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Κώστας Ήσυχος, εκτίμησε ότι η διαπραγμάτευση «δεν είναι στη λήξη της, αλλά δεν είναι και στο καλύτερό της σημείο». Εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι «μπορεί να βρεθεί και κάποια λύση» και κάλεσε τους πιστωτές να συνεννοηθούν «τι θέλει ο καθένας και τι θέλουν όλοι μαζί».

BINTEO STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top