Γ. Βαρουφάκης: «Δεν θα πάω νέα λίστα μέτρων στο Eurogroup»

«Είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να βρούμε λύση»

Γ. Βαρουφάκης: «Δεν θα πάω νέα λίστα μέτρων στο Eurogroup»

​Σε τεντωμένο σχοινί βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις της Αθήνας με τους δανειστές της με τα τελεσίγραφα να πηγαίνουν και να έρχονται. Μάλιστα την ώρα που η ρευστότητα για την Ελλάδα στερεύει, ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης με νέα του συνέντευξη στην Bild ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να πάει νέες προτάσεις στο Eurogroup της Πέμπτης.

«Δεν θα παρουσιάσω νέα λίστα μέτρων στο Eurogroup, γιατί δεν είναι ο σωστός χώρος να παρουσιαστούν προτάσεις που δεν έχουν περάσει προηγουμένως από συζήτηση και διαπραγμάτευση σε χαμηλό επίπεδο», δήλωσε ο κ. Βαρουφάκης.

Πρόσθεσε πάντως, ότι «η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή να βρει μια πλήρη λύση με τους εταίρους μας» και υπογράμμισε ότι «οι αντιπρόσωποι των τριών θεσμών πρέπει να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με ξεκάθαρη και εύρωστη πρόταση».

Η ελληνική πλευρά δείχνει να τα παίζει όλα για όλα, την ώρα που οι δανειστές με μπαράζ δηλώσεών τους έχουν πετάξει την μπάλα στο γήπεδο της Αθήνας.

Ενδεικτική είναι η δήλωση του Γάλλου πρόεδρου Φρανσουά Ολάντ που είπε:

«Είμαστε σε μια χρονική στιγμή που μπορεί να είναι ταραχώδης».

Στο ίδιο κλίμα ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μ. Ντράγκι δήλωσε χθες ότι «η ευθύνη για περαιτέρω ενέργειες βαρύνει την Ελλάδα. Η λύση είναι μόνο πολιτική και ανήκει στους εκλεγμένους αξιωματούχους».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top