Βαρουφάκης: Οι δανειστές ζητούν μισανθρωπικά μέτρα

Σε ανοιχτή συγκέντρωση στο Ηράκλειο της Κρήτης

«Οι δανειστές μας ζητούν να χτυπήσουμε με σαδισμό τους πιο αδύναμους Έλληνες, λες και αν τους πλήξουμε με νέα μισανθρωπικά μέτρα η Ελλάδα θα βγει από την κρίση». Αυτό αποκάλυψε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας για τις διαπραγματεύσεις, σε ανοιχτή συγκέντρωση στο Ηράκλειο της Κρήτης που διοργάνωσε η Οργάνωση Μελών Κέντρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως ανέφερε, οι εταίροι απαιτούν να κόψουμε το ΕΚΑΣ, να φορολογήσουμε το ηλεκτρικό ρεύμα με ΦΠΑ 23%, ώστε αυτά τα χρήματα να τα ρίξουμε για χρόνια πολλά στη μαύρη τρύπα του χρέους.

Σύμφωνα με τον κ.Βαρουφάκη, η νέα λιτότητα, που θέλουν να επιβάλουν οι ίδιοι οι θεσμοί στην Ελλάδα θα μειώσει τα χρήματα, που οι δανειστές θέλουν να πάρουν.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον υπουργό ακόμα και στο εσωτερικό του ΔΝΤ, «γνωρίζουν ότι η νέα λιτότητα που θέλουν να επιβάλουν θα μειώσει κι άλλο τα εισοδήματα, από τα οποία θα αποπληρωθεί το χρέος».

Ο Έλληνας υπουργός κατηγόρησε τους δανειστές ότι «προσποιούνται».

«Κανείς από τους δανειστές δεν πιστεύει, ότι αν κάνουμε αυτά, που ζητούν θα αναπτυχθεί η οικονομία και θα πάρουν πίσω τα χρήματά τους» είπε χαρακτηριστικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top