ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ STAR: Ο Τσίπρας έστειλε τους υπουργούς στις Βρυξέλλες γιατί υποψιαζόταν υποκλοπές

Άγριο παρασκήνιο μεταξύ της ελληνικής αντιπροσωπείας και των δανειστών

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ STAR:  Ο Τσίπρας έστειλε τους υπουργούς στις Βρυξέλλες γιατί υποψιαζόταν υποκλοπές

​Το… άγριο παρασκήνιο της χθεσινής 45λεπτης συνάντησης στις Βρυξέλλες μεταξύ των Παππά, Δραγασάκη και Τσακαλώτο με τους εκπροσώπους των εταίρων αποκάλυψε στο κεντρικό δελτίο του Star και στην Μάρα Ζαχαρέα, ο ανταποκριτής του σταθμού στις Βρυξέλλες, Θ.Αθανασίου.

Η ιστορία ξεκίνησε, σύμφωνα με πληροφορίες, όταν ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε υποσχεθεί στον πρόεδρο του Eurogroup, ότι θα του έφερνε ένα πίνακα με μέτρα. Τον περίμενε ο Γιούνκερ το βράδυ της Πέμπτης και το πρωί της Παρασκευής. Σύμφωνα με κοινοτική πηγή, ο κ.Τσίπρας ή κάποιος από το γραφείο του, επικαλέστηκε... παρακολουθήσεις στα τηλέφωνα και αποφάσισε να... στείλει ανθρώπους στις Βρυξέλλες να δείξουν τα μέτρα, γιατί δεν μπορούσαν να τα δώσουν τηλε��ωνικά.

Όπως και έγινε… Το πρωί του Σαββάτου 11 άνθρωποι από την ελληνική πλευρά πήγαν στις Βρυξέλλες και ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είχαν κανονίσει ένα πρωινό ραντεβού, δεν εμφανίστηκαν ποτέ εκεί. Αντιθέτως, έφτασαν το απόγευμα της ίδιας μέρας στην Κομισιόν, όπου έγινε η πρώτη συνάντηση με τους εταίρους από διαφορετικά δωμάτια! Η Ελληνική αντιπροσωπεία ήταν σε διαφορετικό δωμάτιο από τα στελέχη της τρόικας στον 13ο όροφο του κτιρίου και όταν ο μεσολαβητής της Κομισιόν είδε ότι ο πίνακας με τα μέτρα, ήταν ο ίδιος με αυτόν που είχε δώσει η Αθήνα πριν από βδομάδες, τους είπε με απορία, «Τι είναι αυτό;» με τους Έλληνες να του απαντούν, «αυτή είναι η πρόταση μας», σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Στην συνέχεια, ο μεσολαβητής, αφού πήρε τον πίνακα, τον πήγε στο γραφείο, όπου ήταν τα στελέχη της τρόικας, τα οποία και τον απέρριψαν, λέγοντας λιτά πως, «αυτά δεν γίνονται».

«Ελάτε αύριο να τα ξανασυζητήσουμε, όταν θα είναι τεκμηριωμένα» τους είπαν τα στελέχη της τρόικας, κλείνοντας νέο ραντεβού για την Κυριακή το μεσημέρι, στο οποίο όμως δεν πήγε η ελληνική αντιπροσωπεία, σύμφωνα με κοινοτική πηγή.

Με... τρεις ώρες καθυστέρηση (από το μεσημεριανό ραντεβού της Κυριακής) και έχοντας στα χέρια τους... τον ίδιο πίνακα, σύμφωνα με την ίδια κοινοτική πηγή, η ελληνική αντιπροσωπεία πήγε τελικά στην Κομισιόν. Μετά από... 45 λεπτά πάνω κάτω στο κτίριο και κάποιες αντεγκλήσεις, η ελληνική αντιπροσωπεία … επέστρεψε στο ξενοδοχείο!

Δείτε επίσης:

Αποκάλυψη Star: Οι περικοπές που ζητά η Κομισιόν από τις αμυντικές δαπάνες

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top