Όχι στα σχέδια υπερφορολόγησης από τους… δανειστές!

«Η κυβέρνηση καταφεύγει στους φόρους για να μην πειράξει το Δημόσιο» λένε

Όχι στα σχέδια υπερφορολόγησης από τους… δανειστές!
Μοιάζει με απίστευτο και όμως αληθινό, αλλά οι εταίροι και κυρίως το ΔΝΤ επικαλούνται τις αντιρρήσεις τους για την προτεινόμενη από την πλευρά της Ελλάδας υπερφορολόγηση, εξηγώντας από την δική τους πλευρά το αδιέξοδο στην διαπραγμάτευση!
Όπως ανέφερε ο ανταποκριτής του Star από τις Βρυξέλλες Θάνος Αθανασίου, «δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίζονται σαν “ιερή αγελάδα” οι δαπάνες του δημοσίου και να μην προωθούνται οι μεταρρυθμίσεις», αναφέρουν οι θεσμοί, που δεν συμμερίζονται επίσης την αισιοδοξία της ελληνικής κυβέρνησης για την είσπραξη συγκεκριμένων ποσών.
Απορούν μάλιστα για την συγκεκριμένη αισιοδοξία καθώς «τα έσοδα δεν εισπράττονται, ο ΦΠΑ δεν εισπράττεται, αν ανέβει πολύ ο ΦΠΑ θα πέσει η κατανάλωση, οπότε πάλι θα μειωθούν τα δημόσια έσοδα» όπως λένε χαρακτηριστικά κύκλοι των δανειστών.
Η Κομισιόν από την πλευρά της θέτει και ένα πολιτικό ζήτημα, ότι δεν είναι δυνατόν να πληρώνουν όλοι οι Έλληνες τις δαπάνες του Δημοσίου!
Αυτό που έχει κυρίως σημασία είναι ότι φτάσαμε στο σημείο να παρεμβαίνουν οι δανειστές (μεταξύ τω�� οποίων και το ΔΝΤ), κατά της υπερφορολόγησης, την ίδια στιγμή που ετοιμάζεται μία νέα «φοροεπιδρομή» εις βάρος των συνηθισμένων «υποζυγίων», του ιδιωτικού τομέα.
Η Κομισιόν επιμένει και για αναμόρφωση του ασφαλιστικού, αλλά διευκρινίζει ότι αυτό που επιθυμεί δεν είναι η μείωση των συντάξεων με οριζόντιες περικοπές, στο ΙΚΑ π.χ. και στα παρεμφερή ταμεία, όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση, αλλά να υπάρξει εκλογίκευση στα όρια ηλικίας και σε άλλα παρόμοια ζητήματα.
Πάντως, κάτω από αυτές τις συνθήκες αναμένεται να είναι «πολεμικό» το κλίμα στο Eurogroup της Πέμπτης.
ΒΙΝΤΕΟ STAR
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top