Πινγκ πονγκ οι ευθύνες για το ναυάγιο στο Brussels Group. Μαξίμου:Χθες δεν έγινε διαπραγμάτευση

«Αναμένουμε την πρόσκληση των θεσμών και θα ανταποκριθούμε»

Πινγκ πονγκ οι ευθύνες για το ναυάγιο στο Brussels Group. Μαξίμου:Χθες δεν έγινε διαπραγμάτευση

​Καθώς ο χρόνος εξαντλείται επικίνδυνα, χωρίς η Αθήνα και οι θεσμοί να καταλήγουν σε συμφωνία, οι δύο πλευρές επιδίδονται σε ένα ιδιότυπο πινγκ πονγκ, επιρρίπτοντας η μία στην άλλη τις ευθύνες για το ναυάγιο των χθεσινών διαπραγματεύσεων.

Έτσι μετά την Κομισιόν που υποστήριξε ότι οι θεσμοί δεν ζήτησαν ποτέ από την ελληνική αντιπροσωπεία μειώσεις σε μι��θούς και συντάξεις, η κυβέρνηση με ανακοίνωσή της υποστηρίζει ότι χθες δεν έγινε καν η διαπραγμάτευση που είχε συμφωνηθεί ανάμεσα στον Α. Τσίπρα και τους Ευρωπαίους ηγέτες.

«Η ελληνική πλευρά προσήλθε στις Βρυξέλλες με συγκροτημένες αντιπροτάσεις, ανταποκρινόμενη στη συνεννόηση του Έλληνα Πρωθυπουργού με άλλους Ευρωπαίους ηγέτες, προκειμένου να υπάρξει ένας ακόμα γύρος διαπραγμάτευσης. Διαπραγμάτευσης, μεταξύ των απεσταλμένων του Έλληνα Πρωθυπουργού και των αντίστοιχων των επικεφαλής των τριών θεσμών, με στόχο τη γεφύρωση των διαφορών που απομένουν και τη συμφωνία», τονίζει το Μαξίμου και συνεχίζει:

«Ο γύρος αυτός δεν έγινε ποτέ. Οι εκπρόσωποι των τεχνικών ομάδων των τριών θεσμών δήλωσαν αναρμόδιοι. Οι εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης κατέθεσαν προτάσεις σύγκλισης, σε αντίθεση με τους αντίστοιχους των θεσμών, οι οποίοι κατέθεσαν κείμενο που περιείχε μέτρα που απέρριψε η Ελληνική Βουλή. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, από τις Βρυξέλλες, σε χθεσινή του δήλωση κατέστησε σαφές ότι η ελληνική πλευρά παραμένει σε ετοιμότητα για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων».

Καταλήγοντας μάλιστα η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου αναφέρει:

«Αναμένουμε την πρόσκληση των θεσμών και ανά πάσα στιγμή θα ανταποκριθούμε για την συνέχιση της διαπραγμάτευσης».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top