Παυλόπουλος προς Θεοδωράκη: «Γνωρίζω τα όρια των αρμοδιοτήτων μου»

«Θα κάνω τα πάντα για να μείνει η χώρα στο ευρώ»

Παυλόπουλος προς Θεοδωράκη: «Γνωρίζω τα όρια των αρμοδιοτήτων μου»

​Την σύγκλιση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, ώστε να συζητήσει τις δραματικές εξελίξεις στο πεδίο των διαπραγματεύσεων της Αθήνας με τους πιστωτές της, ζήτησε σήμερα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Π. Παυλόπουλο ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σ. Θεοδωράκης.

«Χθες, πρώτη μου σκέψη, έπειτα απ' αυτά που μάθαμε από το εξωτερικό, ήταν ότι πρέπει να δώσουμε πατριωτικές λύσεις και όχι κομματικές. Ένας άνθρωπος σαν και εσάς, που έχει θητεύσει στο πλευρό του Κωνσταντίνου Καραμανλή, πρέπει να έχει συμβολή», είπε στον Π. Παυλόπουλο, ο κ. Θεοδωράκης κι εκείνος του απάντησε:

«Γνωρίζω τα όρια των αρμοδιοτήτων μου, θα φτάσω μέχρι τα όρια αυτά. Ο ρόλος μου εξαρτάται από την εντολή του ελληνικού λαού. Και η εντολή του ελληνικού λαού είναι η παραμονή στην ΕΕ και στην ευρωζώνη. Και, φυσικά, αυτά τα δύο είναι αλληλένδετα. Η Ευρώπη πρέπει να αναλογιστεί και τις δικές της ευθύνες. Και φυσικά η λύση να ανταποκρίνεται και στην προοπτική που μπορεί να έχει η χώρα. Όσο πιο αρραγές σ' αυτό τον αγώνα είναι το εσωτερικό μέτωπο, τόσο καλύτερο για τον τόπο. Είμαι βέβαιος ότι σ' αυτόν τον τομέα θα πορευτούμε ενωμένοι».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top