Παπανδρέου στο CNBC: Η Ελλάδα βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής

«Να κατέβουν και οι δύο πλευρές από το καλάμι»

«Φαίνεται πως μια ακόμη φορά είμαστε κοντά στο χείλος της καταστροφής και θα είναι πραγματικά κρίμα αν οι συζητήσεις αποτύχουν» δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στο CNBC, όπου κάλεσε και τις δύο πλευρές (Ελλάδα και δανειστές) να κατεβάσουν τις απαιτήσεις τους.
«Πιστεύω πως είναι προς το συμφέρον τόσο της χώρας μας όσο και του πρωθυπουργού, να πάει πέρα από τα στενά όρια του κόμματός του και να κινηθεί προς την εξεύρεση ενός έντιμου συμβιβασμού. Και ελπίζω πως θα συμβεί» δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός, τονίζοντας πως οι Έλληνες έχουν θυσιάσει πάρα πολλά τα τελευταία 5 χρόνια και αυτό πρέπει να αναγνωριστε�� από τους δανειστές: «Νομίζω ότι πραγματικά χρειαζόμαστε και οι δυο πλευρές να κατέβουν απ' το καλάμι και να δουλέψουν πραγματικά για έναν συμβιβασμό, για έναν έντιμο συμβιβασμό, να βρουν μια λύση και να προχωρήσουν με βιώσιμο τρόπο».
Ο ίδιος, υποστήριξε ότι μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν μεγάλο λάθος: «Πάνω από το 70% τάσσεται υπέρ της παραμονής στο ευρώ. δεν έδωσαν εντολή σ' αυτή την κυβέρνηση να φύγει από το ευρώ ή να χρεοκοπήσει. Ορισμένες φορές έχουν επευφημήσει την ισχυρότερη διαπραγματευτική θέση, όμως στο τέλος θέλουν συμφωνία».
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top