Εκπρόσωπος Μέρκελ: «Η Γερμανία θέλει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη»

Β. Σόιμπλε: «Δεν πρότεινα βοήθεια στην Ελλάδα σε περίπτωση Grexit»

Εκπρόσωπος Μέρκελ: «Η Γερμανία θέλει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη»

​Την επιθυμία της Γερμανίας και της ίδιας της Α. Μέρκελ να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ εξέφρασε σήμερα ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου, Σ. Ζάιμπερτ μετά από την αποχώρηση της ελληνικής αντιπροσωπείας από τις διαπραγματεύσεις.

«Η Γερμανία θέλει η Ελλάδα να μπορέσει να παραμείνει στην Ευρωζώνη. Η μπάλα βρίσκεται στην ελληνική πλευρά», είπε ο κ. Ζάιμπερτ.

Την ίδια ώρα δηλώσεις έκανε και ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Β. Σόιμπλε, ο οποίος επανέλαβε ότι η προσπάθεια της Γερμανίας έχει στόχο την επιτυχή ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος.

«Εργαζόμαστε με όλες τις δυνάμεις μας για μία συμφωνία για την επιτυχή ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος, στόχος του οποίου είναι η παραμονή της Ελλάδας στη Ευρωζώνη», απάντησε ο Μάρτιν Γέγκερ, καλώντας την Αθήνα να καταβάλει μεγαλύτερες προσπάθειες για να επαναληφθούν οι διαπραγματεύσεις.

«Ο χρόνος είναι σίγουρα λίγος», είπε ο Μ. Γιέγκερ και απάντησε με ένα ξερό "όχι" σε ερώτηση αν ο κ. Σόιμπλε πρότεινε να βοηθήσει την Ελλάδα σε περίπτωση Grexit.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top