Βαρουφάκης: Συμφωνία μέσα σε μια νύχτα αν η Μέρκελ είναι παρούσα

«Θεωρώ πως το Grexit δεν είναι μία συνετή λύση»

Βαρουφάκης: Συμφωνία μέσα σε μια νύχτα αν η Μέρκελ είναι παρούσα

​Μία ημέρα μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες, όπου η ελληνική αντιπροσωπεία αποχώρησε, πρόταση να υπάρξει σύγκληση κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης, στην οποία η Άγκελα Μέρκελ θα μπορούσε να λάβει τον ρόλο της επικεφαλής διαμεσολαβητή, διατυπώνει ο Γιάννης Βαρουφάκης μέσω της συνέντευξής του που δημοσιεύεται σήμερα στην γερμανική εφημερίδα Bild.

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών εκτιμά ότι η κατάληξη σε συμφωνία είναι δυνατή και ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί μάλιστα «μέσα σε μία νύχτα», αν είναι παρούσα η Άγκελα Μέρκελ.

«Μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία μέσα σε μία νύχτα. Αλλά η καγκελάριος (Άγκελα Μέρκελ) θα πρέπει να είναι εδώ», δηλώνει συγκεκριμένα.

Τονίζει ακόμη πως η κυβέρνηση το�� Αλέξη Τσίπρα θέλει να αποφύγει ένα Grexit, αν και όπως σημειώνει, ο ίδιος δεν αποκλείει ένα τέτοιο ενδεχόμενο. «Θεωρώ πως το Grexit δεν είναι μία συνετή λύση, όμως δεν μπορεί να αποκλειστεί τίποτα, όπως δεν μπορώ να αποκλείσω πως μια μέρα ένας κομήτης θα αγγίξει τη Γη», αναφέρει.

Ο κ. Βαρουφάκης τονίζει για μία ακόμη φορά την ανάγκη αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους. «Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να διασφαλίσουμε την πληρωμή ενός τόσο σημαντικού χρέους», εξηγεί.

Ο υπουργός παραδέχεται επίσης πως υπάρχουν προβλήματα στην ελληνική φορολογική διοίκηση, ιδίως για το θέμα του ΦΠΑ. «Ξέρετε ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημά μας με τον ΦΠΑ; Ότι δεν μπορούμε να τον εισπράξουμε», δήλωσε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top