FAZ: «Ο Γιούνκερ απείλησε ανοιχτά τον Τσίπρα με Grexit»

Όλο το παρασκήνιο για ότι συνέβη στη συνάντηση των δύο ανδρών την Πέμπτη

FAZ: «Ο Γιούνκερ απείλησε ανοιχτά τον Τσίπρα με Grexit»

​Το πλούσιο παρασκήνιο γύρω από τη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Α. Τσίπρα με τον Ζ. Κ. Γιούνκερ στις Βρυξέλλες την περασμένη Πέμπτη αποκαλύπτει η Frankfurter Allgemeine Zeitung με νέο της δημοσίευμα.

«Ο Γιούνκερ απείλησε ανοιχτά τον Τσίπρα για Grexit» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος, το οποίο αναφέρει ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν, απείλησε τον Έλληνα πρωθυπουργό πως αν δεν βρεθεί άμεσα λύση στο Brussels Group, τότε θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

«Αν δεν δώσουν οι θεσμοί γρήγορα ένα θετικό μήνυμα, το Eurogrοup θα αρχίσει να συζητάει τις προετοιμασίες για ένα Grexit», φέρεται σύμφωνα με την εφημερίδα να διεμήνυσε ο Γιούνκερ στον Τσίπρα, με την FAZ να συμπληρώνει πως οι συνομιλίες για τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις συνεχίζονται σήμερα.

«Οι συνομιλίες αφορούν και στο πρωτογενές πλεόνασμα, με τους δανειστές να επιμένουν στο 1% για το 2015, κάτι που η ελληνική πλευρά φέρεται να το έχει αποδεχτεί», αναφέρει το δημοσίευμα.

«Γιούνκερ και Τσίπρας είναι σε συνεχή επαφή για την εξεύρεση μιας αμοιβαία αποδεκτής λύσης εντός των προθεσμιών, όμως ο χρόνος εξαντλείται», δήλωσε την ίδια ώρα στη Die Welt ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις, υπενθυμίζοντας ότι η Κομισιόν είναι έτοιμη να δεχθεί αλλαγές στο πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων, εφόσον έχουν ισοδύναμο δημοσιονομικό αποτέλεσμα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top