Ε. Βενιζέλος: «Βγάλτε από το μυαλό σας τη ρήξη»

Ευχήθηκε καλή επιτυχία στους τρεις υποψηφίους για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ

Ε. Βενιζέλος: «Βγάλτε από το μυαλό σας τη ρήξη»

​Να βγάλουν από το μυαλό τους τη ρήξη κάλεσε ο Ε. Βενιζέλος, όσους δηλώνουν θετικά διακείμενοι στο ενδεχόμενο αυτό, κάλεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλος από τη Θεσσαλονίκη, όπου πήγε να ψηφίσει για τον νέο πρόεδρο του κόμματος.

«Θέλω να πω σε αυτούς που φαντασιώνονται τη ρήξη ως μια στιγμή εθνικής υπερηφάνειας και λεβεντιάς, πως τέτοια επιλογή ρήξης στην πραγματικότητα δεν υπάρχει. Ρήξη σημαίνει υποβάθμιση, ταπείνωση, η χώρα τίθεται σε ακραίο κίνδυνο και μετά από λίγες μέρες είναι υποχρεωμένη να προσέλθει σε συμφωνία για να χρηματοδοτηθεί με τους χειρότερους δυνατούς όρους. Άρα, λοιπόν, όσοι έχουν στο μυαλό τους το δίλημμα "συμφωνία ή ρήξη" ας το βγάλουν. Η συμφωνία πρέπει να γίνει με τους καλύτερους όρους. Δυστυχώς το χαμένο πεντάμηνο επιδεινώνει τη θέση της χώρας στη διαπραγμάτευση. Ο αναποφάσιστος πρωθυπουργός, ο κ. Τσίπρας, δεν εφαρμόζει κάποια στρατηγική διαπραγμάτευσης. Απλώς δεν μπορεί να ξεπεράσει το αθεράπευτο εσωκομματικό δίλημμα του», είπε ο κ. Βενιζέλος.

Ευχήθηκε επίσης καλή επιτυχία στους τρεις υποψηφίους για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και επισήμανε ότι «η νέα ηγεσία καλείται να εφαρμόσει την ομόφωνη απόφαση του συνεδρίου μας, σύμφωνα με την οποία το ΠΑΣΟΚ συντετα��μένο αναλαμβάνει όλες τις πρωτοβουλίες για τη συγκρότηση ενός ευρύτατου σχήματος, που προτείνει εναλλακτική λύση εξουσίας και καλύπτει όλο το εύρος, όχι μόνο της σοσιαλδημοκρατικής κεντροαριστεράς, αλλά του λεγόμενου προοδευτικού κέντρου. Γιατί η χώρα έχει ανάγκη πραγματικά από προοπτική συγκεκριμένη και χειροπιαστή».

Τέλος σε ερώτηση για τα σχέδιά του για το μέλλον, ο Ε. Βενιζέλος απάντησε ότι παραμένει «μάχιμος πολιτικός».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top