Δ. Παπαδημ��ύλης: «Σε λίγες ώρες μπορεί να αρχίσει να γράφετε το staff level agreement»

Αισιόδοξος ότι θα υπάρξει συμφωνία

Δ. Παπαδημούλης: «Σε λίγες ώρες μπορεί να αρχίσει να γράφετε το staff level agreement»

​«Η συμφωνία χρειάζεται, επείγει και οι ενδείξεις που έχω είναι ότι βαίνουμε προς συμφωνία. Προσωπικά θα μιλήσω για συμφωνία όταν έχει γραφτεί το κείμενο και έχει υπογραφεί κιόλας», είπε σήμερα το πρωί ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύρακο».

Όπως είπε μάλιστα η συμφωνία μπορεί να είναι και θέμα ωρών τονίζοντας:

«Υπάρχουν οι δυνατότητες μέσα στις επόμενες ώρες, εφόσον στη συνάντηση των αντιπροσωπειών στις Βρυξέλλες- έτσι όπως αυτή έχει προαναγγελθεί- γεφυρωθούν οι εναπομείνασες διαφορές, να αρχίσει να γράφεται αυτό που στη γλώσσα των τεχνοκρατών ονομάζεται “staff level agreement” και το οποίο είναι προϋπόθεση για να συγκληθούν μετά Euroworking Group και Eurogroup. Και επειδή το Eurogroup είναι προγραμματισμένο για την Πέμπτη καταλαβαίνετε ότι το συντομότερο είναι και το καλύτερο».

Ο κ. Παπαδημούλης πρόσθεσε επίσης ότι βασική έγνοια της κυβέρνησης είναι να υπάρξει συμφωνία το συντομότερο δυνατό, αλλά η συμφωνία αυτή να είναι η καλύτερη δυνατή για όλους.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωση τον σημαντικό ρόλο που παίζει στην διαπραγμάτευση ο ίδιος ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι πολλές φορές έχει φέρει τη διαδικασία σε τροχιά, ενώ αναφερόμενος στον Γ. Βαρουφάκη είπε:

«Ο Γιάνης ο Βαρουφάκης, τον οποίο στηρίζω, όπως στηρίζω και όλα τα μέλη της κυβέρνησης, μετέχει στο οικονομικό επιτελείο, μετέχει σε όλες τις συσκέψεις που γίνονται για τη χάραξη της διαπραγματευτικής γραμμής και με απόφαση αυτών των συσκέψεων και του πρωθυπουργού ορίζεται ποιοι θα πάνε εδώ και ποιοι θα πάνε εκεί. Ο κ. Βαρουφάκης διέψευσε χθες όσους τον βγάζουν έξω από τη συλλογικότητα της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης και πολύ καλά έκανε. Αυτή την ώρα που κορυφώνεται μια διαπραγμάτευση όλα τα στελέχη της κυβέρνησης θα λειτουργήσουν με την ευθύνη και με την αλληλεγγύη που επιβάλλουν οι συνθήκες και εκτιμώ ότι αυτό θα συμβεί».

Όσο για το αν θα περάσει η συμφωνία από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Παπαδημούλης τόνισε:

«Δεν υπάρχει περίπτωση κορυφαίο στέλεχος του κόμματος να διευκολύνει τα σχέδια των αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης για σύντομη αριστερή παρένθεση, για διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, για πτώση της κυβέρνησης. O ΣΥΡΙΖΑ είναι δημοκρατικό κόμμα, δεν θα γίνει ποτέ αρχηγικό κόμμα. Δεν πρόκειται στο όνομα των διαφορετικών απόψεων να χαθεί η έννοια της ευθύνης και η έννοια της συλλογικότητας, ανάγκη όλων να προστατέψουμε την κοινή κατάσταση».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top