Γ. Σακελλαρίδης: «Δεν πρόκειται να υπάρξει τρίτο Μνημόνιο»

«Η νέα συμφωνία θα πρέπει να διασφαλίζει το τέλος της αβεβαιότητας»

​Ξεκάθαρος ότι δεν πρόκειται να υπάρξει τρίτο Μνημόνιο είναι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Σακελλαρίδης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Αγορά.

Όπως τονίζει «αν διασφαλίσουμε το περιεχόμενο, η τεχνική μορφή που θα πάρει η συμφωνία είναι αντικείμενο συζήτησης», ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσουν τη συμφωνία που θα έρθει στη Βουλή γιατί θα είναι μια καλή συμφωνία.

Ο κ. Σακελλαρίδης πρόσθεσε επίσης ότι «οποιαδήποτε συμφωνία πρέπει να έχει δύο σημαντικά χαρακτηριστικά. Πρώτον να μην ενισχύει τον κύκλο της αυτοτροφοδοτούμενης ύφεσης, δηλαδή να μην εμπεριέχει νέα μέτρα λιτότητας που μεταφέρουν τα βάρη σε αυτούς που εδώ και χρόνια πληρώνουν ��ο μάρμαρο. Δεύτερον να διασφαλίζει το τέλος της αβεβαιότητας για την ελληνική οικονομία, ώστε από την επόμενη να σηματοδοτηθεί η επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας».

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τα εργασιακά και το ασφαλιστικό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως «για την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων και τη σταδιακή αύξηση του κατώτατου μισθού έχει δεσμευτεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής. Ανάλογες δηλώσεις έχει κάνει και ο αρμόδιος υπουργός Πάνος Σκουρλέτης. Χωρίς διάθεση υπερβολής, η νομοθετική προστασία του κόσμου της εργασίας είναι η “ψυχή” μας. Από εκεί και πέρα, πρέπει να γίνει καθαρό σε όλους ότι η κυβέρνηση μας δεν πρόκειται να συναινέσει σε συμφωνία που θα κινείται έξω ��πό τα όρια της λαϊκής εντολής. Κατά συνέπεια, δεν μπορώ να φανταστώ πώς μπορεί να υπάρξει το όποιο θέμα στη Βουλή».

Τέλος απάντησε και στα σενάρια περί επιβολής περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων υπογραμμίζοντας ότι «το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι σταθερό και φερέγγυο, πράγμα που αποδεικνύεται κάθε μέρα. Η όποια παραφιλολογία αναπτύσσεται, αποτελεί μέρος της διαπραγμάτευσης, ως μορφή ψυχολογικής κυρίως, πίεσης».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top