Μαξίμου: Πιο κοντά από ποτέ σε συμφωνία - Φεύγει αύριο ομάδα για Βρυξέλλες με αντιπρόταση!

«Η διαφορά στο πρωτογενές πλεόνασμα είναι μόλις 0,25%»

Μαξίμου: Πιο κοντά από ποτέ σε συμφωνία - Φεύγει αύριο ομάδα για Βρυξέλλες με αντιπρόταση!

«Βρισκόμαστε περισσότερο από ποτέ κοντά σε συμφωνία» εκτιμούν από το Μέγαρο Μαξίμου, αποκαλύπτοντας ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να καταθέσει αντιπροτάσεις για να γευρωθεί η απόσταση που τη χωρίζει από τους δανειστές.

Κυβερνητικές πηγές τονίζουν πως η διαφορά στα πρωτογενή πλεονάσματα είναι «μόνο της τάξεως του 0,25%» και επισημαίνουν πως για μια τόσο μικρή διαφορά «η ευρωπαϊκή πολιτική ηγεσία δεν θα οδηγούσε την Ευρώπη σε διχασμό».

Παράλληλα, σημειώνουν ότι αύριο το πρωί στις Βρυξέλλες θα υπάρχει και νέα συνάντηση εκπροσώπων του πρωθυπουργού με εκπροσώπους των επικεφαλής των θεσμών σε μια προσπάθεια να έρθει πιο κοντά η προοπτική για συμφωνία.

«Η ελληνική πλευρά είναι έτοιμη να καταθέσει αντιπροτάσεις, προκειμένου να γεφυρωθούν οι εναπομείνασες διαφορές, όπως ακριβώς συμφωνήθηκε στις συναντήσεις του Πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες, τόσο με τους ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας όσο και με τον Πρόεδρο Γιούνκερ» σημειώνουν οι πηγές του Μαξίμου, τονίζοντας ότι αυτό που χρειάζεται τώρα είναι «πολιτική βούληση αλληλοκατανόησης».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top