Βούτσης: Η κυβέρνηση εργάζεται για συμφωνία, όχι για χρεοκοπία

«Υπάρχουν δυνάμεις στην Ευρώπη που θέλουν να χρεοκοπήσει η χώρα για παραδειγματισμό»

Βούτσης: Η κυβέρνηση εργάζεται για συμφωνία, όχι για χρεοκοπία

«Εργαζόμαστε για μία συμφωνία και όχι για να προετοιμάσουμε το σενάριο της χρεοκοπίας» σχολίασε ο Νίκος Βούτσης στον Real FM, την ώρα που οργιάζουν και πάλι τα δημοσιεύματα περί Grexit και ελληνικής χρεοκοπίας.

Ο υπουργός Εσωτερικών, μάλιστα, άφησε ανοικτά αιχμές κατά κάποιων στην Ευρώπη που θα ήθελαν να θυσιαστεί η Ελλάδα για παραδειγματισμό: «Κάποιες δυνάμεις και απόψεις μέσα στην Ευρώπη γενικότερα έχουν πράγματι αυτό το πλάνο. Είναι το σχέδιο time out, να γίνει για τη χώρα μας, ώστε να λειτουργήσει ως υπόδειγμα, είτε προς μεγάλες χώρες, Ιταλία, Γαλλία, να δεχθούν δεσμεύσεις στους προϋπολογισμούς τους είτε στην ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική να δεχθεί μια αυταρχική μετεξέλιξη της. Είναι σχέδιο μακροπρόθεσμο και η Ελλάδα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως υπόδειγμα, αυτήν την στιγμή, από την πλευρά τους. Ελπίζω, πιστεύω, είμαι σίγουρος, επειδή απέχει από τον ορθό λόγο και τον ρεαλισμό αυτό το σχέδιο για την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση και την υπόστασή της, να μην κυριαρχήσει».

Ο κ. Βούτσης σημείωσε ότι υπάρχουν συγκλίσεις με τους δανειστές σε αρκετά ζητήματα, ωστόσο τόνισε ότι -όσον αφορά την πιθανότητα συμφωνίας- η επικινδυνότητα αυξάνεται «όταν τίθενται συνεχώς καινούργια ζητήματα -με τον ένα ή τον άλλον τρόπο- στις συζητήσεις ή όταν δεν απαντιούνται κάποια πολύ βασικά θέματα που έχει θέσει η ελληνική πλευρά».

Τέλος, σχολιάζοντας την αποχώρηση των κλιμακίων του ΔΝΤ από τις Βρυξέλλες, ο υπουργός Εσωτερικών έκανε λόγο για υποκρισία: «Είπανε πως δεν είναι πολιτικός οργανισμός, αλλά η δήλωση που έγινε ήταν απολύτως πολιτική, και μάλιστα στη βάση λαθεμένων στοιχείων, για να δημιουργηθεί η εντύπωση των Ελλήνων που καλοπερνάνε σε βάρος των Ευρωπαίων φορολογούμενων».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top