Βόμβα Reuters: Το EWG συζήτησε για πρώτη φορά το ενδεχόμενο της ελληνικής χρεοκοπίας!

Ασφυκτικές πιέσεις σε Ελλάδα με plan B και… τελεσίγραφα

Βόμβα Reuters: Το EWG συζήτησε για πρώτη φορά το ενδεχόμενο της ελληνικής χρεοκοπίας!

Για ασφυκτικές πιέσεις στην Ελλάδα από την πλευρά των δανειστών κάνει λόγο το Reuters, το οποίο αποκαλύπτει πως για πρώτη φορά έπεσε επίσημα στο τραπέζι του Euroworking Group το ενδεχόμενο της ελληνικής χρεοκοπίας, και μάλιστα μπροστά στον εκπρόσωπο της ελληνικής ομάδας Γιώργο Χουλιαράκη!

Όπως αναφέρει το διεθνές μέσο, η Ομάδα Εργασίας του Eurogroup, που συνεδρίασε στη Μπρατισλάβα για να προετοιμάσει τη συνάντηση των Ευρωπαίων ΥΠΟΙΚ την ερχόμενη εβδομάδα, έριξε στο τραπέζι τα 3 πιθανά σενάρια για το τι θα συμβεί στην Ελλάδα στο τέλος Ιουνίου.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τις πληροφορίες, το πρώτο και πιθανότερο σενάριο προβλέπει παράταση του υπάρχοντος προγράμματος καθώς η Ελλάδα έχει να πληρώσει 1,6 δισ. ευρώ στο ΔΝΤ στο τέλος του μήνα.

Το δεύτερο και λιγότερο πιθανό -σε σχέση με το πρώτο- σενάριο είναι ότι η επίτευξη συμφωνίας θα δώσει λύση στην ασφυξία της ελληνικής οικονομίας και θα τονώσει τη ρευστότητα.

Τέλος, το τρίτο σενάριο, το οποίο συζητείται για πρώτη φορά σε επίσημο επίπεδο από ανώτατους Ευρωπαίους αξιωματούχους, ήταν η ελληνική χρεοκοπία.

«Συζητήθηκε σε πολύ θεωρητικό όμως επίπεδο και χωρίς να υπάρξει συμπέρασμα» ξεκαθαρίζουν ωστόσο πηγές των Βρυξελλών στο Reuters, θέλοντας να μη δώσουν μεγάλη διάσταση στο θέμα.

Ανάλογες πληροφορίες από Ευρωπαίο αξιωματούχο επικαλείται και το Bloomberg: «Οι φορείς χάραξης πολιτικής εξετάζουν τώρα όλα τα σενάρια εάν η Ελλάδα αρνηθεί να συμβιβαστεί, συμπεριλαμβανομένης και της πιθανότητας η χώρα τελικώς να εγκαταλείψει την ευρωζώνη».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top