Ξέρει κάτι που δεν ξέρουμε ο Κορωνάκης; To ΔΝΤ δεν έφυγε από τις διαπραγματεύσεις λέει

"Η συμφωνία δεν θα είναι μνημόνιο, θα είναι εντός των ορίων του κόμματος"

Ξέρει κάτι που δεν ξέρουμε ο Κορωνάκης; To ΔΝΤ δεν έφυγε από τις διαπραγματεύσεις λέει

​Μπορεί από χθες το απόγευμα να βουίζει ο τόπος ότι το ΔΝΤ διέκοψε τις διαπραγματεύσεις με τα τεχνικά κλιμάκια του να έχουν ήδη φύγει από τις Βρυξέλλες για Ουάσιγκτον, θεωρώντας το, άσκοπο να παραμένουν εκεί, αφού ακόμη υπάρχει "χάσμα" μεταξύ Αθήνας-εταίρων, ωστόσο για τον γραμμα��έα του ΣΥΡΙΖΑ ,Τάσο Κορωνάκη, το Ταμείο δεν αποχώρησε….

Σύμφωνα με τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, «αυτό που πραγματικά συμβαίνει δεν είναι ότι αποχωρεί από τις διαπραγματεύσεις. Το ΔΝΤ είπε ότι "παραμένω στο τραπέζι των διαπραγματεύσων". Αυτό που είπε, όμως, είναι ότι οι τεχνικές διαπραγματεύσεις, αυτή την περίοδο, έχουν σταματήσει, γιατί εξελίσσεται η πολιτική διαπραγμάτευση και "όταν χρειαστεί θα επανέλθω"».

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα Mega", ότι το ΔΝΤ έβαλε θέματα, τα οποία από την αρχή αποτελούν «κόκκινες» γραμμές για την κυβέρνηση, όπως το ασφαλιστικό. Επίσης, σημείωσε ότι «υπάρχει ένα ζήτημα πολυγλωσσίας στην πλευρά των δανειστών, υπάρχουν και ��ικές τους αντιθέσεις».

«Το ΔΝΤ, μετά από πέντε χρόνια θυμήθηκε ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο. Πρέπει κάποιος να απαντήσει, γιατί μπήκε το ΔΝΤ στην Ευρώπη σε ένα χρέος, το οποίο δεν είναι βιώσιμο» πρόσθεσε.

Ο ίδιος εμφανίστηκε βέβαιος, ότι η όποια συμφωνία υπογράψει ο πρωθυπουργός θα περνάει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα και το κόμμα, τονίζοντας ότι η συμφωνία δεν θα είναι μνημόνιο.

Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα των διαπραγματεύσεων, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «το πραγματικό όριο που έχει μπει είναι η 30ή Ιουνίου».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top