Bild: «Τώρα και η Μέρκελ σκέφτεται το Grexit»

Νέο δημοσίευμα φωτιά μετά από την αιφνιδιαστική αποχώρηση του ΔΝΤ

Bild: «Τώρα και η Μέρκελ σκέφτεται το Grexit»

​Αλλαγή στάσης καταγράφει από την πλευρά της Άνγκελα Μέρκελ, καταγράφει σήμερα η γερμανική εφημερίδα Bild, υποστηρίζοντας ότι πλέον και η Γερμανίδα καγκελάριος αρχίζει να σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο του Grexit.

«Πάλεψε μήνες για την Ελλάδα. Αλλά από προχθές το βράδυ η Ανγκελα Μέρκελ συνειδητοποίησε ότι όλα έγιναν μάταια. Στις 00.20 όταν τελείωσε η τριμερής, ήταν ξεκάθαρο ότι είχε συμβεί αυτό που η επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης ποτέ δεν ήθελε να παραδεχθεί: Η ελληνική χρεοκοπία είναι ασταμάτητη!», αναφέρει το δημοσίευμα της Bild.

bild.jpg

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, στη δίωρη συνομιλία που είχε με τον Α. Τσίπρα, ο Έλληνας πρωθυπουργός εμφανίστηκε αμετακίνητος και απέρριψε τους όρους των Ευρωπαίων. Επιπλέον η κα Μέρκελ σκέφτεται πλέον όλο και περισσότερο το Grexit μετά την αποχώρηση του ΔΝΤ από το Brussels Group χθες, αλλά και γιατί δέχεται έντονες πιέσεις μέσα στο ίδιο της το κόμμα.

«Στο Βερολίνο ετοιμάζονται τώρα για το χειρότερο σενάριο», τονίζει η εφημερίδα, η οποία προσθέτει πως πλέον σκέφτονται τι θα κάνουν σε περίπτωση ελληνικής χρεοκοπίας, με την επιβολή capital control και το κούρεμα του χρέους να έχει πέσει στο τραπέζι.

«Η καγκελάριος γνωρίζει ότι ο χρόνος δεν φτάνει», δήλωσε στην Bild Γερμανός αξιωματούχος, αποδεικνύοντας πόσο μεγάλος είναι ο προβληματισμός στη Γερμανία για τις εξελίξεις στην Ελλάδα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top