Π. Καμμένος: «Συμφωνία μέχρι 18 Ιουνίου, αλλιώς προχωράμε μόνοι μας»

«Αν δεν τα βρούμε δεν θα πληρώσουμε το ΔΝΤ»

Π. Καμμένος: «Συμφωνία μέχρι 18 Ιουνίου, αλλιώς προχωράμε μόνοι μας»

​Τελεσίγραφο έστειλε σήμερα ο υπουργός Άμυνας, Π. Καμμένος στους δανειστές, ξεκαθαρίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να πληρώσει το ΔΝΤ αν μέχρι τις 18 Ιουνίου δεν υπάρξει συμφωνία.

«Αν δεν υπάρξει συμφωνία στο τέλος του μήνα δεν θα πληρώσουμε το ΔΝΤ γιατί δεν έχουμε να το πληρώσουμε. Έχουμε μετρήσει κι εμείς κι αυτοί τις συνέπειες. Αν δεν υπάρξει συμφωνία έως τις 18 Ιουνίου σταματάμε τις πληρωμές στους δανειστές και πληρώνουμε μισθούς και συντάξεις», είπε ο κ. Καμμένος.

Σημείωσε μάλιστα ότι αυτό που επιδιώκει η ελληνική πλευρά είναι μια συμφωνία που θα περιλαμβάνει μέτρα, τα οποία θα καταστήσουν το χρέος βιώσιμο και θα βάλουν την Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης.

«Από τον Αύγουστο του 2014 χωρίς ούτε ένα ευρώ πληρώσαμε όλες τις υποχρεώσεις μας στο Ελληνικό Δημόσιο και 17 δισεκατομμύρια τοκοχρεολύσια», είπε ο κ. Καμμένος.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι τις τελευταίες μέρες παίζεται ένα «σκληρό πόκερ» και ότι η κυβέρνηση δεν έχει άλλο περιθώριο για υποχωρήσεις, καθώς δεν έχει πάρει τέτοια εντολή από το λαό.

Ο υπουργός Άμυνας, εκτίμησε, πως η Ευρώπη θα αποδεχθεί να φύγει το ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα και ο EFSF θα μαζέψει όλα τα δάνεια της χώρας για να υπάρξει μια συνολική ρύθμιση που όπως είπε θα πρέπει να περιλαμβάνει «κούρεμα» 40%.

Επεσήμανε ακόμα ότι η γεωπολιτική θέση της Ελλάδας θα παίξει ρόλο στη λύση του οικονομικού προβλήματος και για τη στάση της Γερμανίας είπε:

«Δεν έχουμε καμία πρόθεση να φύγουμε από την Ευρωζώνη ακόμα κι αν κάποιοι θέλουν να μας βγάλουν, ακόμα και στη Γερμανία υπάρχουν δύο γραμμές, η γραμμή Μέρκελ και η γραμμή Σόιμπλε».

Τέλος ο κ. Καμμένος απέρριψε τα περί αποδοχής από την πλευρά της κυβέρνησης για κατάργηση της έκπτωσης 30% στον ΦΠΑ στα νησιά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top