Στην ΕΡΤ ο Αλέξης Τσίπρας: Ιστορική μέρα για το λαό η σημερινή

Για διαπραγμάτευση: Όσο μας στηρίζει ο λαός, θα κρατάμε δυνατά

Στην ΕΡΤ ο Αλέξης Τσίπρας: Ιστορική μέρα για το λαό η σημερινή

«Είναι μεγάλη η χαρά και η συγκίνηση. Είναι μια ιστορική μέρα σήμερα. Μετά από δύο χρόνια αγώνων. Οι αγώνες δικαιώθηκαν» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας προσερχόμενος –απευθείας από τις Βρυξέλλες- στο ραδιομέγαρο της Μεσογείων για να συμμετέχει στις εκδηλώσεις για το άνοιγμα της ΕΡΤ.

«Σήμερα ανοίγει ξανά η ΕΡΤ και καλύπτεται μια ανάγκη του ελληνικού λαού στην έγκαιρη και αντικειμενική ενημέρωση. Είναι μεγάλο το στοίχημα. Να δείξουμε ότι ένας οργανισμός μπορεί να υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και τα δημόσια αγαθά έξω από τη λογική του κρατισμού, έξω από τη λογική που έζησε μέχρι σήμερα η ΕΡΤ, της επιβολής των απόψεων της εκάστοτε κυβέρνησης. Η ΕΡΤ ανήκει στον ελληνικό λαό και είναι ταυτόσημη με την ιστορία του ελληνικού λαού και της Ελλάδας» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας δέχθηκε και ερώτηση για να δώσει την «εικόνα» της διαπραγμάτευσης: «Την εικόνα τη δίνουμε ανοιχτά μέρα με τη μέρα. Αγωνιζόμαστε διαπραγματευόμενοι. Όσο στηρίζει ο λαός, η κυβέρνηση θα κρατάει δυνατά για τα αιτήματα του ελληνικού λαού για να μπορέσουμε να έχουμε μια συμφωνία που δεν θα είναι απλά συμφωνία, αλλά μια λύση που θα διατηρεί την κοινωνική συνοχή, θα δίνει αναπτυξιακή προοπτική και θα δίνει λύση στο μεσοπρόθεσμο χρηματοδοτικό πρόβλημα της χώρας και άρα θα δημιουργεί συνθήκες βιωσιμότητας του χρέους».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top