Τελεσίγραφο Γιούνκερ σε Τσίπρα: «Take it or leave it» Αλέξη, δεν υπάρχει άλλος δρόμος

To παρασκήνιο των επαφών του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες

Τελεσίγραφο Γιούνκερ σε Τσίπρα: «Take it or leave it» Αλέξη, δεν υπάρχει άλλος δρόμος

«Εάν τα πράγματα πήγαιναν καλά δεν θα χρειαζόταν ο Γιούνκερ να συναντήσει τον Έλληνα πρωθυπουργό» είναι το σχόλιο Ευρωπαίου διπλωμάτη που βρισκόταν στη συνάντηση του προέδρου της Κομισιόν με τον Α��έξη Τσίπρα.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του STAR στις Βρυξέλλες Θάνος Αθανασίου, η ελληνική πλευρά πήγε χωρίς προτάσεις για να κλείσει το δημοσιονομικό κόμματι και χωρίς αντιστάθμισμα στο ασφαλιστικό, με αποτέλεσμα να παραμένει το κενό των 440 εκ. ευρώ.

«Η συνάντηση ήταν μονόλογος του Γιούνκερ, ο οποίος εμφανώς εκνευρισμένος για διάφορα non paper και δηλώσεις, του είπε ότι είναι “take it or leave it”» μεταδίδει ο Θάνος Αθανασίου.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν διαμήνυσε στον Έλληνα πρωθυπουργό ότι δεν υπάρχουν διέξοδοι ή άλλος δρόμος και πως πρέπει να ικανοποιήσει όλους πιστωτές, μεταξύ των οποίων και το ΔΝΤ που αποχωρήσε και πήγε στην Ουάσιγκτον.

Όπως αναφέρουν ευρωπαϊκές πηγές, πρέπει να βρεθεί λύση μέχρι την Κυριακή γιατί μέχρι τότε το Euroworking Group προλαβαίνει να την επεξεργαστεί και την στείλει στο Eurogroup της Πέμπτης.

Οι επόμενες ώρες είναι κρίσιμες με το ασφαλιστικό να είναι το μεγάλο αγκάθι. Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, από την πλευρά του, στέλνει σαφές μήνυμα στην Ελλάδα ότι αν το ΔΝΤ έχει πρόβλημα με το ασφαλιστικό, «πρέπει να το λύσετε και αυτό»…

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top