Στρατούλης: Στόχος μια συμφωνία που δεν ακυρώνει τις βασικές προγραμματικές μας θέσεις

«Δίνουμε μάχη που θα αποδευσμεύσει το λαό από τα δεσμά του Μνημονίου»

Στρατούλης: Στόχος μια συμφωνία που δεν ακυρώνει τις βασικές προγραμματικές μας θέσεις

«Η κυβέρνηση δίνει μεγάλη μάχη να αποκρούσει τις μεγάλες πιέσεις και τους εκβιασμούς των λεγόμενων εταίρων, που στην πράξη όλους αυτούς τους μήνες έχουν λειτουργήσει ως αδίστακτοι και αμείλικτοι δανειστές» δήλωσε ο Δημήτρης Στρατούλης από την Πάτρα, όπου έδωσε το παρών σε συνέδριο της πανελλήνιας ομοσπονδίας συλλόγων εργαζομένων ΙΚΑ – ΕΤΑΜ.

Ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι μια συμφωνία «που να μην ακυρώνει βασικές πλ��υρές των προγραμματικών μας δηλώσεων και δεσμεύσεων απέναντι στον ελληνικό λαό», ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να περάσουν απαιτήσεις «όπως αυτές για νέες μειώσεις συντάξεων, κατάργηση του ΕΚΑΣ, νέες φορομπηχτικές πολιτικές και για ξεπούλημα κυριολεκτικά της δημόσιας περιουσίας, δεν περνάνε».

«Αυτές τις μέρες και η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ, δίνουμε την μάχη για μια συμφωνία, η οποία θα απεμπλέκει τον λαό μας από τα δεσμά του μνημονίου. Κατά τα άλλα, πάντα στο ΣΥΡΙΖΑ έχουμε πολύ ενδιαφέρουσες συζητήσεις, γιατί δυστυχώς είναι το μόνο κόμμα στη χώρα μας που έχει έναν εσωτερικό δημοκρατικό διάλογο για τα πάντα» σημείωσε στη συνέχεια ο κ. Στρατούλης.

Τέλος, αναφορικά με την απόφαση του ΣτΕ για τις περικοπές στις συντάξεις, ο υπουργός τόνισε πως «σε κάθε περίπτωση η κυβέρνησή μας έχει πει και έχει διακηρύξει και το κάνει μέχρι τώρα, ότι θα σεβαστεί τις όποιες δικαστικές αποφάσεις».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top