Μάρδας: Πρέπει να υπάρξει συμφωνία το συντομότερο δυνατό

Διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τους μισθούς και τις συντάξεις του Ιουνίου

Να υπάρξει συμφωνία το συντομότερο δυνατό ζήτησε ο Δημήτρης Μάρδας μιλώντας στον Αθήνα 9,84.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών διαβεβαίωσε ότι οι μισθοί και οι συντάξεις του Ιουνίου θα καλυφθούν κανονικά και χωρίς προβλήματα: «Τους μισθούς και τις συντάξεις, με τα δεδομένα που έχουμε αυτή τη στιγμή, τα καλύπτουμε και τώρα το δεκαπενθήμερο που έχουμε κάποιους μισθούς και στο τέλος του μήνα. Αλλά δεν είναι μόνο οι μισθοί και οι συντάξεις. Για να λειτουργήσει το κράτος χρειάζεται κάποια άλλα χρήματα, οπότε εμείς προσαρμόζουμε τις δαπάνες του κράτους που έχουν ένα μη μισθολογικό κόστος, σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουμε».

«Εκείνο το οποίο επιδιώκουμε είναι να ολοκληρωθεί η συμφωνία το ταχύτερο δυνατό διότι η αγορά βιώνει μια αβεβαιότητα που δεν μπορεί να συνεχιστεί» πρόσθεσε ο ίδιος, ο οποίος αναφέρθηκε και στη χθεσινή απόφαση του ΣτΕ για τις περικοπές στις συντάξεις: «Οι αποφάσεις των δικαστηρίων χρειάζονται προσεκτική μελέτη, διότι σε ορισμένα σημεία αφήνουν κάποια κενά. Οπότε, σύμφωνα με αυτά τα οποία βλέπουμε και με την ακρίβεια των όσων γράφονται, διαμορφώνονται οι πολιτικές, έχοντας υπόψη τους περιορισμούς και τα δεδομένα του προϋπολογισμού. Όσον αφορά στους πανεπιστημιακούς, γνωρίζουμε ότι αν εφαρμοστεί πλήρως η απόφαση, αυτή θα έχει ένα βάρος της τάξης των 54 εκατομμύρια ευρώ. Για την χθεσινή απόφ��ση του ΣτΕ δεν έχουμε ακόμα εικόνα του κόστους».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top