Σκουρλέτης: Δεν θα φέρει ο Τσίπρας μια συμφωνία που θα κινδυνεύει να μην ψηφιστεί από την Βουλή

"Καρφάκια" για τον Μητρόπουλο από τον υπουργό Εργασίας

Σκουρλέτης: Δεν θα φέρει ο Τσίπρας μια συμφωνία που θα κινδυνεύει να μην ψηφιστεί από την Βουλή

​Στην πορεία των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους αναφέρθηκε το πρωί της Πέμπτης ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον Real Fm και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Στο ερώτημα αν, εφόσον υπάρχει συμφωνία, αυτή θα περάσει από τη Βουλή ο κ.Σκουρλέτης απάντησε: «Δεν νομίζω ότι ο πρωθυπουργός θα φέρει μια συμφωνία, η οποία θα κινδυνεύει ν�� μην περάσει από τη σημερινή κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Θεωρώ ότι ξέρει πολύ καλά ποιο είναι το πρόγραμμά μας, τι θέλουμε να εκφράσουμε, ποιους αντιπροσωπεύουμε».

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, «αυτό που θα έρθει (στη Βουλή) θα είναι κάτι το οποίο, παρά τις δυσκολίες, που προκύπτουν από το ίδιο το περιεχόμενο της συμφωνίας, διότι θα προβλέπει μέτρα τα οποία θα έχουν επιβαρύνσεις, δεν θα κινδυνεύει να μην ψηφιστεί από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία».

Στο ερώτημα, αν τα σενάρια περί εκλογών και δημοψηφίσματος απομακρύνονται, ο ίδιος είπε: «Αν υπάρχει συμφωνία, κάτι το οποίο σημαίνει ότι θα είναι μία συμφωνία αποδεκτή από εμάς, πολιτικά διαχειρίσιμη και υπερασπίσιμη, βεβαίως».

Κληθείς να σχολιάσει την άποψη του Αλέξη Μητρόπουλου πως όποια και να είναι η συμφωνία, μνημόνιο θα έχει, ο κ.Σκουρλέτης είπε «φοβάμαι ότι ο κύριος Μητρόπουλος το έλεγε και πριν διαβάσει τις 47 σελίδες», αφήνοντας αιχμές για τον αντιπρόεδρο της Βουλής ότι μιλάει πολύ στους δημοσιογράφους και όχι, στους "συντρόφους" του ΣΥΡΙΖΑ.

«Προσπαθώ να καταλάβω τι θέλει να πει, γιατί έχει πει πάρα πολλά πράγματα, μιλάει πολύ συχνά στα ραδιόφωνα. Φαντάζομαι ότι, όταν δεν θα συζητάμε μέσω των ραδιοφωνικών συχνοτήτων, αλλά εντός των κοινοβουλευτικών διαδικασιών, της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ή του κόμματός μας θα έχουμε τη δυνατότητα να καταλάβει ο ένας τον άλλον καλύτερα» είπε χαρακτηριστικα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top