Βαρουφάκης: «Δεν έχουμε συμφωνήσει με τους δανειστές για πρωτογενές πλεόνασμα και ΦΠΑ»

«Θέλουμε συμφωνία και όχι υποταγή»

Βαρουφάκης: «Δεν έχουμε συμφωνήσει με τους δανειστές για πρωτογενές πλεόνασμα και ΦΠΑ»

Αποκαλύψεις έκανε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης στη Βουλή, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει συμφωνία με τους δανειστές για πρωτογενές πλεόνασμα 1% φέτος.

«Η κυβέρνηση δεν έχει συμφωνήσει σε πρωτογενές πλεόνασμα 1% για το 2015», είπε ο κ. Βαρουφάκης, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού, Χ. Θεοχάρη, προσθέτοντας ότι το πρωτογενές πλεόνασμα αποτελεί βασικό προαπαιτούμενο.

Μάλιστα σημείωσε ότι δεν υπάρχει συμφωνία ούτε για το ΦΠΑ και ξεκαθάρισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η συμφωνία και όχι η υποταγή.

Ο υπουργός Οικονομικών είπε επίσης ότι οι δανειστές ζητούν ασυνεπείς και μισάνθρωπες συμφωνίες και επεσήμανε ότι στην Ευρώπη υπάρχει πρόβλημα Δημοκρατίας, υποστηρίζοντας ότι «δεν μας αφήνουν να ενημερώνουμε το λαό και όποτε το κάναμε, μας έλεγαν πως διακόπτουμε τη διαπραγμάτευση».

«Κύριε Θεοχάρη αν δεν είσαι διατεθειμένος να πεις όχι δεν διαπραγματεύεσαι αλλά σέρνεσαι όπως έκαναν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις και γι’ αυτό σέρνεστε σε σκοτοδίνη», είπε ο Γ. Βαρουφάκης, απευθυνόμενος στον βουλευτή του Ποταμιού.

Τέλος, συμπλήρωσε ότι ο ίδιος δεν είχε δηλώσει ποτέ πως δεν θέλουμε τη δόση και τόνισε ότι δεν ζητάμε από τους δανειστές διαγραφή του ελληνικού χρέους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top